Oportunitat o Conflicte

El Pla Territorial Parcial del Penedès, eix central del VII Congrés d’Art i Paisatge Vitivinícola

Redacció Vilafranca del Penedès 30-05-2019 09:19

El Pla Territorial Parcial del Penedès, eix central del VII Congrés d’Art i Paisatge Vitivinícola. EIX

Serà un congrés on les Taules rodones entre els diferents agents prendran protagonisme i on s’esperen que en surtin unes conclusions

Uneix-te al nostre canal de Telegram https://t.me/eixdiari i rebràs tota la informació abans que ningú.

PUBLICITAT

Vinya, Societat, Paisatge i Planejament: Oportunitat o Conflicte. Aquesta serà la temàtica del VII Congrés d'Art, Paisatge Vitivinícola i Enoturisme que se celebrarà els dies 20 i 21 de juny a Vilafranca del Penedès i que s’ha presentat avui al Vinseum en una roda de premsa a càrrec del director del Congrés, Miquel Vidal, el cavista, viticultor i membre de la junta directiva del CEPvi, Pere Guilera, i el regidor de Cultura de l'Ajuntament de Vilafranca, Raimon Gusi.

El director del Congrés ha començat descrivint la situació del territori un cop passada la crisi. “El paisatge està assetjat de nou al Penedès, està en tensió. Torna la bombolla immobiliària i el desenvolupament especulatiu posa en tensió el paisatge. Per això el Congrés vol esdevenir una eina útil, per avançar en la consideració social del paisatge vitivinícola com un agent cultural però també econòmic essencial lligat a l’enoturisme i un valor patrimonial indestriable de la identitat del Penedès.” Per això, el Congrés vol ser un espai de trobada en positiu entre els diferents agents i punts de vista que concorren al territori per debatre de forma integradora.

És per això que el Congrés comptarà amb la participació al més alt nivell del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat amb els representants següents: Agustí Serra, Secretari d’Hàbitat urbà i territori, Pere Sala, Director de l’Observatori del Paisatge, Josep Armengol, Sotsdirector General d’Acció Territorial i Hàbitat Urbà.

Com en altres edicions, la Cultura i l’Art en relació amb la vinya també estaran presents en aquest Congrés. El dia 20 de juny al matí es faran dues ponències sobre aquest aspecte; en la primera s’exposarà la dimensió cultural del vi i la seva relació amb l’èxit de la viticultura catalana actual, a càrrec de Josep Puiggros, Soci Fundador i coordinador de la Secció de Viticultura i Enologia de la Institució Catalana d’Estudis Agraris. A  la segona es presentarà l’Art dels Drons i l’agricultura, per Sara Boldú, fotògrafa i videortista.

A més, es presentarà la intervenció artística realitzada per Marta Pruna, “Deriva Amor-fa”, un fris esculpit sobre un marge de Pedra Seca en un mas al Baix Penedès. I el dia 21 de juny a la tarda es presentarà a Subirats una nova performance d’art entre vinyes: Els 7 baixos relleus en fusta. POdeu torbar tota la inormació al web: www.congresartipaisatge.cat

PUBLICITAT

Comentaris

PUBLICITAT

GARRAF

ALT PENEDÈS

BAIX PENEDÈS

Catalunya-Mon