Pactes de govern

El PSC i l'Agrupació Veïnal de les Platges del Vendrell signen l'acord de mandat (VÍDEO)

Redacció/ ACN El Vendrell 05-06-2019 12:52

Seve Galván i Kenneth Martínez signent l'acord de govern al Vendrell. EIX

Kenneth Martínez serà l'alcalde del Vendrell amb el suport de l'AVP i amb el compromís de fer un 'govern fort i estable' i millorar els serveis dels barris marítims

El cap de llista del PSC s'obre a incorporar més partits a l’acord per tal d’assolir la majoria absoluta

PUBLICITAT

El PSC i l'Agrupació Veïnal de les Platges del Vendrell han signat aquest matí a Coma-ruga l'acord de mandat que farà que el proper 15 de junys sigui proclamat alcalde del Vendrell el socialista Kenneth Martínez. Les dues formacions han formalitzat al Museu de Pau Casals l'acord d'investidura que integrarà en el nou govern l'agrupació veïnal. El socialista Kenneth Martínez s'ha compromès a fer un "govern fort i estable" en el qual estarà integrada la nova formació política, que vetlllarà per la millora dels serveis dels barris marítims.

Coma-ruga, Sant Salvador, El Francàs, Sant Vicenç de Calders i les urbanitzacions tindran una veu pròpia al proper consistori vendrellenc i els seus representants polítics tindran responsabilitats de govern, tot i que de moment no s'ha avançat quines seran aquestes. En l'acord signat aquest matí, PSC i AVP es comprometen a treballar per la cohesió territorial del municipi a través d'una nova estructura d'abast territorial que doni respostes a totes les necessitats del municipi i aposti per la descentralització del Vendrell.

Kenneth Martínez s'obre a incorporar més partits a l’acord per tal d’assolir la majoria absoluta

El cap de llista del PSC a l’Ajuntament del Vendrell, Kenneth Martínez, serà amb tota probabilitat el nou alcalde de la ciutat arran d’un pacte de govern amb l’únic regidor de l’AVP-FIC, Seve Galván. Amb l’acord signat aquest dimecres, Martínez té el suport de 9 dels 21 regidors del consistori, i obre la porta a sumar més partits al pacte per tal d’assolir una majoria estable durant els propers quatre anys. L’única fórmula que impediria la investidura de Martínez seria un acord a almenys quatre bandes entre formacions com Som Poble-ERC, Junts per Catalunya, Ciutadans, Sí Se Puede o Primàries, que es considera altament improbable.

Els vuit regidors socialistes i el de l’AVP-FIC configuren un futur govern de nou regidors a l’Ajuntament del Vendrell, a només dos de la majoria absoluta. A l’espera de possibles incorporacions al bipartit, l’oposició quedaria formada pels sis regidors de la coalició Som Poble-ERC; dos de JxCat; dos de Cs; dos de Sí Se Puede, i un de Primàries.

En el darrer mandat, els socialistes -encapçalats per Martí Carnicer- han governat en minoria al Vendrell amb una coalició a tres bandes amb CiU i ERC.

PUBLICITAT

Comentaris

PUBLICITAT

PUBLICITAT

GARRAF

ALT PENEDÈS

BAIX PENEDÈS

Catalunya-Mon