Pactes de govern

CUP i Som VNG alerten que les negociacions per un pacte de govern es troben en "situació de bloqueig"

Redacció Vilanova i la Geltrú 10-06-2019 11:57

Les dues formacions diuen que 'si l'acord amb ERC es consolida, estem disposades a negociar amb JxCat el seu suport a la investidura per tal de garantir un govern republicà estable'

PUBLICITAT

Després de dues setmanes de converses, Capgirem Vilanova-CUP i de Som VNG-Podem alerten que s'ha arribat a "una situació de bloqueig", que afecta la conformació d’una majoria de govern, que portaria a l'alcaldia ERC. Les dues formacions insisteixen que aposten per un govern d’esquerres, conformat per ERC, CUP i SOM VNG i recorden que "aquesta proposta necessitaria d’un únic vot per aconseguir la majoria absoluta necessària per a la investidura, però aportaria una major estabilitat a l’ajuntament i al municipi que la resta de fórmules possibles que s’han publicat en els mitjans de comunicació".

Les dues forces d'esquerres consideren en un comunicat conjunt que "la prioritat és l’acord programàtic de les tres forces que haurien de composar el govern d’esquerres": "per tal d'avançar en aquest acord programàtic ahir vam demanar a ERC una reunió a tres bandes. Per ara, només s’han rebut negatives a les dates proposades".

Si aquest acord programàtic es consolida, Som VNG i Capgirem Vilanova-CUP estan disposades a negociar amb JxCat el seu suport a la investidura per tal de garantir "un govern republicà estable, amb un projecte cohesionat i de progrés, que posi les bases per a la recuperació de l’estabilitat en la governabilitat de la ciutat".

PUBLICITAT

Comentaris

PUBLICITAT

PUBLICITAT

GARRAF

ALT PENEDÈS

BAIX PENEDÈS

Catalunya-Mon