Patrimoni Arquitectònic Local

La Diputació enllesteix l'estudi per a la restauració de l'antiga botiga del castell de Cubelles

Redacció Cubelles 12-06-2019 12:19

La Diputació enllesteix l'estudi per a la restauració de l'antiga botiga del castell de Cubelles. Diputació de Barcelona

Es tracta d'una construcció de finals del segle XVIII que ha tingut ampliacions posteriors i que està formada per dos habitatges en estat d’abandonament

PUBLICITAT

La Diputació de Barcelona ha lliurat a l’Ajuntament de Cubelles l’estudi previ del projecte de restauració de l’edifici de l’antiga botiga del castell, una construcció de finals del segle XVIII que ha tingut ampliacions posteriors i que està formada per dos habitatges en estat d’abandonament. L’estudi, que ha estat dirigit pel Servei de Patrimoni Arquitectònic Local (SPAL) té com a objectiu aturar la degradació d’aquest monument catalogat com a Bé Cultural d’Interès Nacional (BCIN) i definir els nous usos de l’edifici.

L’estudi contempla alliberar el castell de les edificacions annexes que se li adossen i recuperar part del pati posterior. També proposa que esdevingui un edifici de serveis de la visita al monument que permeti alliberar espais interiors del castell i que actualment estan ocupats per altres usos. D’acord amb l’estudi, les intervencions a realitzar seran mínimes, respectuoses, no intrusives i el màxim de reversibles. La restauració es portarà a terme amb tècniques constructives històriques tot mantenint els patrons d’arquitectura popular en façanes pròpies del nucli antic.

L’edifici està situat en ple nucli antic de Cubelles, i correspon a l’antiga botiga de grans que envolta el castell. Es tracta d’una construcció de finals del segle XVIII amb ampliacions posteriors formada per dos habitatges de planta i pis en desús i en estat d’abandonament, que estan inclosos al Catàleg i Pla especial de protecció del patrimoni històric, arquitectònic i ambiental de Cubelles, on els defineix un àmbit de protecció tant interior com exterior.

PUBLICITAT

Comentaris

PUBLICITAT

PUBLICITAT

GARRAF

ALT PENEDÈS

BAIX PENEDÈS

Catalunya-Mon