Verema 2019

La Generalitat autoritza els tractors a circular per l’Eix Diagonal entre Igualada i Puigdàlber fins al 20 d’octubre

ACN Puigdàlber 14-06-2019 05:36

Unió de Pagesos ho reclama sistemàticament des del 2013 per facilitar la tasca dels agricultors en temps de collita

Uneix-te al nostre canal de Telegram https://t.me/eixdiari i rebràs tota la informació abans que ningú.

PUBLICITAT

El Departament de Territori i Sostenibilitat ha autoritzat els tractors a circular per l’Eix Diagonal (C-15) entre Igualada (Anoia) i Puigdàlber (Alt Penedès) del 15 de juny i al 20 de novembre, coincidint amb les setmanes de la collita de cereal i raïm. La Generalitat ha avalat la petició feta pel sindicat Unió de Pagesos, que des del 2013 cada any reclama que es faciliti el pas dels tractors per aquesta via central coincidint amb l’època de més activitat als camps. El sindicat ha denunciat reiteradament que la prohibició suposa més temps de trajecte, i més risc, perquè en molts casos asseguren que s’ha de circular per carreteres estretes, amb revolts pronunciats i poca visibilitat, i recorden que nombroses vies alternatives passen per nuclis urbans dels municipis.

Unió de Pagesos va reclamar, en les al•legacions al projecte de millora general i condicionament de la C-15 presentades al gener, que les obres d’aquesta carretera tinguin en compte que hi puguin circular els tractors i vehicles agraris en tots els trams.

El sindicat proposa millores en els trams de la via de servei on actualment hi ha problemes per a la circulació dels tractors. En el tram de Sant Pere Riudebitlles a Capellades, on l’orografia del terreny no permet una via de servei, Unió de Pagesos ha proposat vies alternatives per fer viable la circulació amb vehicles agrícoles.

PUBLICITAT

Comentaris

PUBLICITAT

GARRAF

ALT PENEDÈS

BAIX PENEDÈS

Catalunya-Mon