Mandat 2019-23

Comença a caminar un nou mandat als ajuntaments, amb balls de pactes i noves cares a les alcaldies

Redacció Vilanova i la Geltrú 15-06-2019 02:52

Olga Arnau (ERC) i Kenneth Martínez (PSC) s'estrenen com a alcaldes de Vilanova i El Vendrell, i Pere Regull (Junts) revalida l'alcaldia de Vilafranca

Olga Arnau (ERC) i Kenneth Martínez (PSC) s'estrenen com a alcaldes de Vilanova i El Vendrell, i Pere Regull (Junts) revalida l'alcaldia de Vilafranca

Uneix-te al nostre canal de Telegram https://t.me/eixdiari i rebràs tota la informació abans que ningú.

PUBLICITAT

TOTES LES ALCALDIES

Aquest dissabte ha començat a caminar un nou mandat als ajuntaments del territori, on les últimes hores han estat marcades pels balls de pactes i els acords d'estabilitat. Noves cares arriben als consistoris del Penedès i el Garraf i també a les alcaldies. Olga Arnau (ERC) i Kenneth Martínez (PSC) s'estrenen com a alcaldes de Vilanova i la Geltrú i El Vendrell, i Pere Regull (Junts) revalida l'alcaldia de Vilafranca del Penedès. 

Les combinacions de sigles als nous govern locals són tan variades com els propis municipis. A Vilanova, una entesa entre ERC, Junts i la CUP ha donat l'alcaldia a Olga Arnau, però encara no hi ha un pacte de govern. Al Vendrell, el socialista Kenneth Martínez governarà amb el suport de l'Agrupació Veïnal de les Platges i ha estat investit per majoria absoluta gràcies al vot per sorpresa de Ciutadans. A Vilafranca, la sòciovergència ha revalidat el seu pacte i governarà quatre anys més amb majoria absoluta.

Sitges tindrà la primera alcaldessa dona i republicana, Aurora Carbonell; a Cunit han pactat els dos rivals polítics històrics (PSC i Impulsem Cunit) i retorna a l'alcaldia Dolors Carreras; a Calafell, el socialista Ramon Farré ha aconseguit el suport de altres dos rivals ideològics, Podem i PP; a Sant Sadurní d'Anoia s'ha renovat l'acord de govern d'ERC i Junts; i a Gelida, un pacte a última hora entre ERC, Primàries, En Comú i la CUP ha posat a l'alcaldia a Lluïsa Llop. 

Dins del web que Eix Diari va posar en marxa amb la convocatòria de les eleccions municipals del passat 27 de maig, ja podeu consultar els alcaldes i alcaldesses que lideraran els ajuntaments del territori en aquest enllaç. En el mateix web especial, podeu trobar els resultats de les eleccions municipals, municipi per municipi, així com l'historial d'escrutinis de les diferents publicacions del Garraf, Alt i Baix Penedès.

PUBLICITAT

Comentaris

PUBLICITAT

GARRAF

ALT PENEDÈS

BAIX PENEDÈS

Catalunya-Mon