En veu alta

El Festival EVA tanca la 15a edició penedesenca diversificant públic i enfortint el seu vincle territorial

Redacció Sant Sadurní d'Anoia 18-06-2019 06:53

El Festival EVA tanca la 15a edició penedesenca diversificant públic i enfortint el seu vincle territorial. EVA

Més de 3900 persones han gaudit d’espectacles i activitats amb la narració com a fil conductor

Uneix-te al nostre canal de Telegram https://t.me/eixdiari i rebràs tota la informació abans que ningú.

PUBLICITAT

El Festival En Veu Alta tancava el 9 de juny la seva 15 edició penedesenca, amb les històries de l’escriptor i narrador Carles Cano i 120 espectadors a la Font Clara de Lavern. Com aquest, fins a 43 espais diferents han acollit propostes del Festival En Veu Alta que, present en 18 municipis de l’Alt i el Baix Penedès ha posat en valor, més que mai, la riquesa paisaigística, històrica i patrimonial que ofereix el territori. L’Eva suma 15 edicions portant espectacles de narració i tradició oral arreu del Penedès, amb l’objectiu d’apropar cultura de qualitat a veïnes i veïns de fins el nucli més petit i fomentar, alhora, la mobilitat dels espectadors d’un indret a l’altre.

En total, més de 3900 persones s’han nodrit durant 10 dies d’Eva d’històries narrades des de la proximitat; a cau d’orella estirats en un llit a la plaça, des d’un escenari, a peu pla i sovint sense necessitat de micròfons, o passejant per camins i racons inesperats.

La diversitat de les propostes narratives i dels espais ha portat també una important diversificació del públic de l’Eva, amb persones fidels des de la primera edició, penedesencs que tot just descobreixen i s’alien al festival i fins a gent vinguda d’altres indrets del país amb ganes de conèixer el Penedès i gaudir de la intensitat de l’Eva.

Reaccions del públic com «això és un regal», «ha estat un cap de setmana meravellós», o les dones grans de Lavern amb mobilitat reduïda arribant plegades a l’espectacle, baixant a allò que feien a tocar de casa, emocionen l’organització del festival i suposen una glopada d’energia per pensar ja en l’edició 2020. Abans, però, l’Eva s’atura al Priorat, en la que serà ja la 10a edició a Pradell de la Teixeta els dies 5, 6 i 7 de juliol. Quimet Pla i Núria Solina i Roger Mas seran els encarregats d’inaugurar i cloure el festival; tres dies intensos amb propostes com ‘Johnny & Vienna’, ‘Nacidos culpables’ de José Manuel Garzón, l’A tres bandes amb Martha Escudero, Carles Cano i Llorenç Giménez i els Tornaveus, Christian Atanasiu, un concert de rumba i dosis familiars amb La POP, Agn Agboton o Miquel Ukecontes.

PUBLICITAT

Comentaris

PUBLICITAT

GARRAF

ALT PENEDÈS

BAIX PENEDÈS

Catalunya-Mon