Sant Joan 2019

Les Policies Locals de l'Anoia, l'Alt Penedès i el Garraf fan una campanya coordinada sobre el consum d'alcohol i drogues

Redacció Vilanova i la Geltrú 26-06-2019 11:57

La policia de Vilanova denuncia penalment tres conductors per positius en el control d'alcohol i drogues. Policia local de Vilanova

L'objectiu és garantir la seguretat viària i conscienciar els conductors sobre els riscos que comporta la conducció sota els efectes de l'alcohol o les drogues

Uneix-te al nostre canal de Telegram https://t.me/eixdiari i rebràs tota la informació abans que ningú.

PUBLICITAT

Per primera vegada, el passat dissabte 22 de juny, les Policies Locals de les comarques de l'Anoia, l'Alt Penedès i el Garraf es van coordinar per fer, durant la nit i matinada, un seguit de controls preventius sobre la vigilància i control del consum d'alcohol i drogues en la conducció de vehicles a motor.

La valoració ha estat molt positiva per part dels diversos cossos, ja que es van realitzar un total de 343 controls a persones conductores, i es van detectar un 6.7 % d'infractors, que a partir d'aquell moment van deixar de ser un risc potencial per els usuaris de les vies urbanes i/o interurbanes.

Un total de 20 persones van donar un positiu administratiu, 3 d'ells s'hauran de resoldre per la via penal, i 10 persones més van cometre altres infraccions.

Les proves es van fer als municipis d'Igualada, Vilafranca del Penedès, Santa Margarida i els Monjos, Cubelles, Sant Pere de Ribes, Sitges i Vilanova i la Geltrú.

Amb aquestes accions, les policies locals volen conscienciar els conductors sobre els riscos que comporta la conducció sota els efectes de l'alcohol o les drogues, i sobre la voluntat dels professionals de garantir la seguretat viària als nostres municipis i comarques.

La valoració positiva fa que les policies locals de les tres comarques es plantegin repetir l'experiència en noves ocasions, amb motiu de festivitats concretes en les que s'ha detectat un augment del consum d'alcohol i drogues relacionat amb els accidents de trànsit.

Durant els dies de la campanya coordinada pel Servei Català de Trànsit de controls d'alcohol i drogues a Vilanova i la Geltrú, la policia local ha realitzat un total de 402 proves d’alcoholèmia, de les quals 14 s’han dut a terme motivades per una infracció i 1 per accident. Les 387 restants durant els controls preventius. De totes elles, 19 persones han donat un valor positiu. 16 han estat sancionades per via administrativa i 3 per via penal. En el mateix període s’han realitzat 5 proves de consum d’estupefaents, els 5 conductors sotmesos al drogotest han donat un resultat positiu.

Un dels casos més destacats de la campanya, que s'ha dut a terme entre el 18 i 24 de juny, va ser l'accident de trànsit que es va produit la nit de Sant Joan, a les 04.56 hores, quan la Policia Local va denunciar per un presumpte delicte contra la seguretat del trànsit al conductor d'una furgoneta que havia protagonitzat un accident de trànsit a la ronda Ibèrica, en xocar contra una palmera de la mitjana i posteriorment contra un fanal. L'home, que superava el triple del permès a la prova d'alcoholèmia, conduïa un vehicle amb 11 passatgers al seu interior, 5 dels quals eren menors, inclòs un infant de 18 mesos. Els passatgers anaven estirats a la part del darrere, sense cap mena de subjecció. En l'actuació va col·laborar una unitat del cos de Mossos d'Esquadra.

PUBLICITAT

Comentaris

PUBLICITAT

GARRAF

ALT PENEDÈS

BAIX PENEDÈS

Catalunya-Mon