Estiu 2019

Les piscines municipals de diversos pobles obriran gratuïtament aquest cap de setmana per l'onada de calor

Redacció Sant Pere de Ribes 26-06-2019 08:20

Les piscines municipals de diversos pobles obriran gratuïtament aquest cap de setmana per l'onada de calor. Ajt Sant Pere de Ribes

Vilafranca del Penedès, Sant Pere de Ribes, Santa Margarida i els Monjos i Sant Martí Sarroca són algunes dels municipis que obriran les portes de les piscines exteriors

Uneix-te al nostre canal de Telegram https://t.me/eixdiari i rebràs tota la informació abans que ningú.

PUBLICITAT

Davant l’episodi d’onada de calor en què ens trobem i les previsions que apunten una pujada de la temperatura que divendres 28 podria assolir una  màxima de 34º-35º al nostre municipi (i una sensació de xafogor de 43º-45º amb una humitat relativa del 51%), l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes ha decidit obrir al públic gratuïtament les dues piscines municipals exteriors, la de les Roquetes i la de Ribes, de divendres a diumenge (del 28 al 30 de juny, excepte el dia 29 a Ribes on la piscina romandrà tancada per Festa Major). Tenint en compte que la temperatura continuarà alta el cap de setmana, així  els veïns i les veïnes podran combatre la calor intensa. Aquesta mesura excepcional ja es va aplicar l’estiu passat a Sant Pere de Ribes en situacions similars per ajudar a prevenir conseqüències negatives en la salut de les persones. L’accés es limitarà fins a arribar a l’aforament màxim de les instal·lacions, que és de 250 persones en cadascuna.

No és l'únic municipi que se suma a aquesta iniciativa: Vilafranca del Penedès, Santa Margarida i els Monjos, Torrelles de Foix, Sant Cugat Sesgarrigues i Sant Martí Sarroca també han anunciat la gratuïtat dels seus equipaments durant el cap de setmana. 

Així mateix, els ajuntaments recomanen extremar les precaucions per evitar cops de calor, símptomes de deshidratació o d’altres conseqüències dels efectes de la calor durant els actes de Festa Major previstos aquests dies, sobretot aquells programats durant les hores de màxima insolació. En aquest sentit, més que mai, s’aconsella portar gorra o barret, vestir roba lleugera, buscar zones d’ombra, portar i beure aigua sovint (encara que no es tingui set) i mullar-se una mica la cara i, fins i tot, la roba.

Especialment vulnerables a les altes temperatures són les persones grans, persones amb malalties cròniques o problemes de salut, les embarassades i els infants i nadons.

Fresca a casa, molta aigua i cercar l’ombra al carrer

Durant una onada de calor es recomana evitar el sol, vestir adequadament, beure aigua regularment i no ingerir menjars abundants, així com visitar i ajudar a gent malalta o que viu sola. Per mantenir la casa fresca cal tancar les persianes quan hi toca el sol, obrir les finestres durant la nit i refrescar l’ambient amb ventiladors o aire condicionat, entre altres consells. En cas que no es pugui refrescar la casa, els dies de molta calor pot ser convenient passar unes hores a llocs climatitzats com biblioteques o establiments comercials.

A més, s’aconsella limitar l’activitat física i davant de qualsevol problemàtica trucar al 061, el telèfon de CatSalut Respon. 

PUBLICITAT

Comentaris

PUBLICITAT

PUBLICITAT

GARRAF

ALT PENEDÈS

BAIX PENEDÈS

Catalunya-Mon