LGTBI+

L'orgull posa color als municipis del Penedès i Garraf

Redacció Vilanova i la Geltrú 28-06-2019 10:15

L'orgull posa color als municipis del Penedès i Garraf. Ajuntament de Vilanova

La majoria d'ajuntaments pengen la bandera LGTBI a la façana, fan lectures del manifest de suport al col·lectiu LGTBI+ i se sumen a la reivindicació amb actes diversos

Uneix-te al nostre canal de Telegram https://t.me/eixdiari i rebràs tota la informació abans que ningú.

PUBLICITAT

La majoria d'ajuntaments del Garraf i el Penedès han penjat aquest divendres la bandera LGTBI a la façana per commemorar el dia de l'Orgull. La lectura del manifest de la Diada per l'alliberament sexual i de gènere, manifestacions i diversos actes han omplert el territori en una jornada festiva, però reivindicativa.

Aquest migdia, la majoria de consistoris han fet la lectura oficial del manifest per commemorar el Dia Internacional de l'alliberament lesbià, gai, transsexual, bisexual i intersexual, que se celebra el 28 de juny. Enguany es commemoren els 50 anys dels fets de Stonewall, a Nova York, que van iniciar el moviment LGTBI.  El manifest insisteix en els canvis que s'han produït, i els que no, en els 50 anys que es commemoren d'aquell dia en que la policia de Nova York va irrompre al bar d'Stonewall Inn amb la intenció de tancar el local i d'arrestar els qui hi havia.

A Vilanova, a les 12 del migdia, davant la porta de l'Ajuntament, s'ha fet la lectura oficial del manifest per commemorar el Dia de l'Alliberament LGTBI, a càrrec de Lídia Titos, escriptora, directora de cinema i membre d'una família homoparental. 

La lectura del manifest ha comptat amb la presència de l'alcaldessa, Olga Arnau, que ha recordat que "sense drets civils no hi ha llibertat civils", i que, "per tal d'avançar cap a una societat plena, seguirem el camí que va engegar fa temps l'Ajuntament de la ciutat, amb avanços com l'aprovació, el passat mes de desembre, del pla de la diversitat sexual, afectiva i de gènere".

Per la seva banda, la regidora Adelaida Moya ha enumerat les dificultats que ha tingut el col·lectiu LGTBI al llarg dels anys, i ha recordat que no es pot abaixar la guàrdia perquè encara hi ha molt camí per recórrer a la nostra societat.

PUBLICITAT

Comentaris

PUBLICITAT

GARRAF

ALT PENEDÈS

BAIX PENEDÈS

Catalunya-Mon