Videovigilància

La Policia Local de Vilafranca tindrà càmeres unipersonals de vídeo-enregistrament

Redacció Vilafranca del Penedès 10-07-2019 07:20

La Policia Local de Vilafranca tindrà càmeres unipersonals de vídeo-enregistrament. EIX

De moment i com a prova pilot, la Policia Local disposarà de tres càmeres amb l’objectiu que ajudin a reduir la intensitat dels possibles enfrontaments amb els agents

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

PUBLICITAT

A partir d’aquest cap de setmana els agents de la Policia Local de Vilafranca disposaran de tres càmeres unipersonals de video-enregistrament. Un cop rebuda l’autorització reglamentària de la Comissió de Videovigilància de Catalunya, la Policia Local de Vilafranca incorpora aquestes càmeres com un element més de la necessària transparència a la que estan subjectes tant l’Ajuntament com el Cos de la Policia Local de Vilafranca vers la ciutadania. Aquest aspecte és un dels requisits de la Comissió de Videovigilància de Catalunya abans de posar en circulació les càmeres.

De moment i com a prova pilot, la Policia Local disposarà de tres càmeres amb l’objectiu que ajudin a reduir la intensitat dels possibles enfrontaments amb els agents, que siguin una font de garantia per a la intervenció policial i que puguin aportar proves o evidències, si escau, en els processos penals.

La utilització de les càmeres unipersonals per part dels agents de la Policia Local de Vilafranca del Penedes serà de forma excepcional en aquells supòsits en què com a conseqüència de l'actuació de la Policia Local es donin circumstàncies de risc concret per als mateixos agents o terceres persones, en la seva vida o integritat corporal o danys en els béns públics. Aquests riscos poden ser els derivats de la utilització de la força física, atac o intimidació per arma de foc, arma blanques o objectes perillosos; els derivats de desordres públics, accions tumultuàries en les quals, per les circumstàncies, no és possible procedir a la detenció o identificació de persones; interaccions amb persones sospitoses d’activitats criminals; o en els casos d’accessos a habitatges sense autorització (situacions d’auxili, emergències, etc.),

En el supòsit que es donin les circumstàncies referides, el funcionari de la Policia Local té l’obligació d'activar el dispositiu de vídeo-enregistrament, informar la persona o persones amb qui interactua que, a partir d’aquest moment, l’actuació policial està sent gravada.

PUBLICITAT

Comentaris

PUBLICITAT

GARRAF

ALT PENEDÈS

BAIX PENEDÈS

Catalunya-Mon