Pactes de govern

ERC insta JxCat a aturar els pactes comarcals signats amb el PSC al Garraf i l’Alt Penedès

ACN/ Gemma Sánchez Vilafranca del Penedès 11-07-2019 11:43

Els republicans acusen els postconvergents de voler “arraconar-los”

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

PUBLICITAT

ERC ha instat JxCat a aturar els pactes anunciats amb el PSC als consells comarcals del Garraf i l’Alt Penedès i també a la Mancomunitat. Segons els republicans, Junts “busca únicament arraconar Esquerra” als governs supramunicipals i consideren que tot respon a un intent de “mantenir l'’statu quo’ i l'establishment davant el creixement constant del republicanisme d'esquerres”. Així ho ha afirmat el president d’ERC a l’Alt Penedès, Pol Pagès, que ha reclamat als postconvergents que es repensin les aliances amb els socialistes per poder tancar nous acords independentistes. Pagès ha criticat especialment el pacte a la Mancomunitat Penedès-Garraf, lamentant que Esquerra no serà al govern malgrat ser el partit amb més membres a l’ens.

A parer dels republicans, històricament el govern de la Mancomunitat havia estat un reflex de la majoria municipalista i han criticat que “aquest cop s’ha actuat amb lògica partidista”. “JxCat ha pactat amb el PSC per tal d’assegurar-se la presidència i arraconar Esquerra, que és qui tenia més representants”, han criticat.

PUBLICITAT

Comentaris

PUBLICITAT

GARRAF

ALT PENEDÈS

BAIX PENEDÈS

Catalunya-Mon