Mandat 2019-23

Es constitueix el nou Consell Comarcal del Baix Penedès, presidit per Joan Sans

Redacció El Vendrell 16-07-2019 03:58

Es constitueix el nou Consell Comarcal del Baix Penedès, presidit per Joan Sans. CC Baix Penedès

L'alcalde de l'Arboç, el socialista Joan Sans Freixas, va ser escollit president del Consell Comarcal amb 20 vots favorables

Uneix-te al nostre canal de Telegram https://t.me/eixdiari i rebràs tota la informació abans que ningú.

PUBLICITAT

Aquest dilluns al migdia s'ha constituït el nou Consell Comarcal, a la Vil·la Casals, amb un total de 33 consellers. El resultat de les passades eleccions municipals del 26 de maig, donava un repartiment de 13 consellers pel PSC, 7 per Junts per Catalunya, 7 per ERC, 3 per C's, 1 pel PP, 1 per ECG, i 1 per la CUP. Després que ERC i C 's presentessin candidatura a la presidència, es va procedir a les votacions.

L'alcalde de l'Arboç, el socialista Joan Sans Freixas, va ser escollit president del Consell Comarcal amb 20 vots favorables, mentre que ERC va tenir 6 vots, C's 3, i 3 abstencions. Els vots que li han permès a Sans aconseguir la presidència són fruit del pacte de govern pels propers 4 anys entre PSC i Junts per Catalunya, que dóna continuïtat al pacte que ja hi ha hagut en aquesta darrera legislatura. Així ho va fer constar en el seu parlament el portaveu de Junts per Catalunya, Jaume Casañas, que també afirmava que es treballaria per defensar els interessos dels 14 municipis, així com la importància de coordinar-se amb la resta d'administracions.

Des d'ERC s'afirmava que aquest no és el pacte que la comarca necessita, i que 'revalida la sociovergència en estat pur'. Tot i així, ERC ha manifestat que faran una oposició constructiva, a l'igual que ho va expressar la consellera comarcal del PP. També C's va expressar que vetllarien per una administració que estigui a l'alçada dels nous temps. Ja com a president, Joan Sans va agrair a tots els que han fet possible aquesta elecció, i es va mostrar obert a la participació de totes les forces polítiques per fer possible grans objectius per a la comarca.

Sans va assegurar que treballaria per potenciar el treball de la xarxa d'ocupació, per compartir estratègia territorials conjuntes, per treballar amb altres comarques i millorar la mobilitat al Baix Penedès, per desenvolupar el turisme, la indústria i la logística, així com augmentar la despesa en beques socials.

Un cop acabada la sessió plenària, les conselleres i consellers es van fer una foto de família als jardins de la Vil·la Casals. Del total de 33 consellers, 20 són cares renovades respecte l'anterior legislatura. Està previst que el ple del cartipàs es realitzi a finals de juliol.

PUBLICITAT

Comentaris

PUBLICITAT

GARRAF

ALT PENEDÈS

BAIX PENEDÈS

Catalunya-Mon