Festival de música

Joan Baez, nit màgica per a un comiat d'alçada al Festival Terramar de Sitges

Redacció Sitges 26-07-2019 08:58

Joan Baez, nit màgica per a un comiat d'alçada al Festival Terramar de Sitges. Jardins Terramar

Un dels moments més especials ha estat quan Joan Baez ha convidat a pujar a l’escenari Mario Muñoz per interpretar el tema “Als teus ulls”, la versió en català del tema original de Peter Gabriel

Uneix-te al nostre canal de Telegram https://t.me/eixdiari i rebràs tota la informació abans que ningú.

PUBLICITAT

El Festival Jardins Terramar de Sitges respirava aquesta passada nit l’ambient de les grans ocasions amb Joan Baez donant “gràcies a la vida”, després de 60 anys de trajectòria artística.  L’artsita nord-americana ha ofert aquest dijous a Sitges un dels seus últims recitals de la seva gira de comiat “Fare Thee Well... Tour 2019”.  Des del primer moment, l’auditori s’ha omplert d’una emoció continguda, escoltant cançons que formen part de la nostra vida, i que transcendeixen més enllà de la nostra memòria. L’artista nord-americana ha fet un recorregut pel cançoner popular universal, recuperant temes que van des de 1959 fins als nostres dies. “Don’t Think Twice It’s All Right”, de Bob Dylan, ha estat el tret de sortida, i tot seguit, “Llegó con tres heridas” de Joan Manuel Serrat i “Me & Bobby McGee” que va popularitzar entre d’altres, Janis Joplin.

Un dels moments que ha fet aixecar al públic dels seus seients ha estat quan Joan Baez ha convidat a pujar dalt de l’escenari Mario Muñoz per a interpretar el tema “Als teus ulls”, la versió en català del tema original de Peter Gabriel “In Your Eyes”, versionada conjuntament per al mateix Peter Gabriel amb Joan Baez, Lluís Llach i Gemma Humet, que també l’ha interpretada aquesta nit a Sitges.

El repertori de Joan Baez en aquesta gira de comiat inclou també  “Joe Hill”, rememorant el festival de Woodstock de l’any 1969, “Suzanne” de Leonard Cohen o “The Boxer” de Paul Simon.  Una col·lecció de grans hits com “Oh Freedom”, “Ain't gonna let no body turn me around” i la sempre present “Gracias a la Vida” de Violeta Parra, que en el seu moment va cantar a duo amb Mercedes Sosa.  Des de meitat del concert, el públic posat dempeus tota la platea i la grada han seguit “Imagine”, la cançó tradicional catalana “El Rossinyol” i el combatiu “No serem moguts (No nos moverán)”.

Dissabte 27 serà el torn de les millors bandes sonores de la filmografia del cineasta John Williams de la mà de la Film Symphony Orchestra, dirigida per Constantino Martínez-Orts, i diumenge 28, tornarem a gaudir d’una de les veus més importants del pop dels 80’s, Rick Astley, i creador del hit mundial “Never Gonna Give You Up”.

PUBLICITAT

Comentaris

PUBLICITAT

GARRAF

ALT PENEDÈS

BAIX PENEDÈS

Catalunya-Mon