Junta Local de Seguretat

S’incrementen les mesures per reduir els robatoris en domicilis al Vendrell

Redacció El Vendrell 30-07-2019 04:48

S’incrementen les mesures per reduir els robatoris en domicilis al Vendrell. Ajuntament del Vendrell

En el darrer any, s'han produït 2.940 fets delictius al municipi, un 20% més que l'any passat

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

PUBLICITAT

Avui, al matí, a l’Ajuntament del Vendrell, s’ha celebrat la primera Junta Local de Seguretat del mandat 2019-2023, a la qual hi han assistit l’alcalde del Vendrell, Kenneth Martínez; el subdelegat del govern de l’Estat a Tarragona, Joan Sabaté; el director dels Serveis Territorials d’Interior, Joan Carles de la Monja; l’inspector en cap de la Policia Local, Jordi Altarriba; l’inspector en cap dels Mossos d’Esquadra del Baix Penedès, Joan Mulet; la regidora Maria Luz Ramírez, així com diversos comandaments dels Bombers, la Guàrdia Civil i la Policia Nacional.

Del període comprès entre el juliol del 2018 al juliol del 2019, l’alcalde ha donat la xifra de 2.940 fets delictius coneguts, una xifra 20% superior respecte a l’anualitat anterior. Kenneth Martínez ha explicat que “cal matissar aquesta dada perquè venim d’un període anual anterior en què es va produir una reducció important dels delicties per l’augment de la presència de policia als carrers amb motiu dels atemptats terroristes del 17 d’agost de 2017, a Barcelona i a Cambrils”.

D’aquest increment dels fets delictius, l’alcalde ha posat sobre la taula la preocupació per l’increment dels robatoris en domicilis, especialment perquè el Vendrell té moltes urbanitzacions i segones residències. En concret s’han registrat 544 denúncies, un 23% més respecte al període anual anterior. Kenneth Martínez ha dit que “hem de posar l’accent per reduir aquests delictes”. En aquest sentit, l’inspector en cap dels Mossos d’Esquadra ha explicat que s’ha posat en marxa un pla operatiu específic i s’han iniciat diferents línies d’investigació per tal de revertir la situació. Per part de la Policia Municipal, el seu inspector en cap ha volgut puntualitzar que “un 20% de les denúncies registrades s’han produït fora del municipi del Vendrell”.  

D’altra banda, a la Junta Local de Seguretat també s’han posat de relleu diverses actuacions policials que s’han dut a terme en les últimes setmanes amb resultats positius, com la intervenció de la Guàrdia Civil en el desmantellament de plantacions interiors de marihuana; el decomís de 900 articles destinats a la venda il·legal del top manta, en una operació conjunta de Policia Municipal i Mossos d’Esquadra, i amb la participació de la unitat d’estrangeria de la Policia Nacional, i la detenció per part dels Mossos d’Esquadra d’una parella que feia robatoris a gent gran amb el mètode de l’estrabada a la zona del Tancat.    

Finalment, a la reunió s’han tractat les actuacions preventives de seguretat del Festiuet, un esdeveniment musical que tindrà lloc els dies 9 i 10 d’agost a la platja de Coma-ruga, en el qual s’espera l’afluència d’uns 5.000 joves.

PUBLICITAT

Comentaris

PUBLICITAT

PUBLICITAT

GARRAF

ALT PENEDÈS

BAIX PENEDÈS

Catalunya-Mon