Seguretat viària

Els accidents mortals provocats per l'excés de velocitat augmenten un 18% en els primers mesos de l'any

ACN Barcelona 05-08-2019 04:07

Pla mitjà del cotxe en el qual viatjava la víctima de l'accident mortal a l'AP-7, al terme municipal de Constantí. ACN

Trànsit engega una campanya amb controls intensius de Mossos i Policies Locals per assegurar que els conductors compleixen els límits

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

PUBLICITAT

El Servei Català de Trànsit (SCT) ha posat en marxa aquest dilluns una campanya intensiva de controls de velocitat que s'allargarà fins diumenge. Els controls, els realitzaran conjuntament Mossos d'Esquadra i les Policies Locals que s'hi sumin i afectaran les vies interurbanes i les urbanes. L'excés de velocitat és un dels principals factors concurrents de la sinistralitat viària. És una conducta de risc i té conseqüències tràgiques a les carreteres. Els accidents amb víctimes mortals que han tingut lloc aquest any (fins al 15 de juliol) provocats per l'excés de velocitat han incrementat un 18% i les causes associades a l'atenció, un 10%.

Al llarg de la setmana s'informarà dels controls a través dels panells de missatge variable situats a les carreteres. En la darrera campanya de controls de la velocitat, que es va realitzar entre el 29 d’abril i el 5 de maig, es van imposar un total de 18.914 denúncies, de les quals vuit van ser penals.

L'excés de velocitat és una causa directa de sinistres viaris i, a més, augmenta la gravetat de les lesions per la violència de l'impacte. Una col·lisió a 50 km/h equival a una caiguda des de 10 metres d'altura, mentre que tenir un accident a 160 km/h multiplica per deu la força del xoc. La velocitat excessiva també pot tenir conseqüències molt greus per als col·lectius més vulnerables, sobretot dels vianants i dels ciclistes.

La distància de seguretat que s'ha de mantenir amb el cotxe del davant per parar a temps davant de qualsevol emergència depèn sobretot de la velocitat. En condicions normals, a 120 km/h es recorre la distància equivalent a un camp de futbol abans d’aturar un cotxe.

Les campanyes preventives i intensives com aquesta tenen la finalitat de vigilar el compliment de les limitacions de velocitat i són importants per continuar conscienciant els conductors de les conseqüències tràgiques que pot causar l'excés de velocitat. Conduir a una velocitat adequada permet controlar el moviment del vehicle, reduir la velocitat de forma suau i progressiva i augmenta la possibilitat de superar un obstacle o qualsevol imprevist a la via. 

PUBLICITAT

Comentaris

PUBLICITAT

GARRAF

ALT PENEDÈS

BAIX PENEDÈS

Catalunya-Mon