Civisme

Sitges inicia una campanya d’inspecció per millorar el resultat de la via pública

Redacció Sitges 07-08-2019 05:39

Sitges inicia una campanya d’inspecció per millorar el resultat de la via pública. Ajuntament de Sitges

L'Ajuntament de Sitges inicia una campanya d’inspecció amb la policia local i un agent cívic per fer front a l’incivisme respecte a la recollida de residus

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

PUBLICITAT

L’Ajuntament inicia una campanya amb la policia local i un agent cívic per fer front a l’incivisme en la recollida de residus amb l’objectiu de reconduir conductes que poden ser sancionables segons l’ordenança de neteja viària i recollida de residus.

L’Ajuntament intensificarà la vigilància pel que fa a qüestions com l’abandonament de residus a la via pública i, en el cas concret de la recollida comercial, s’incidirà en els establiments que no utilitzen el sistema porta a porta i dipositen els residus en contenidors del carrer (que són d’ús domiciliari).

Aquesta campanya, que es realitzarà en dies aleatoris en zones amb major problemàtica del municipi, pot contemplar l’inici de sancions vinculades a comportaments incívics i que suposen un greu problema per al correcte funcionament del servei.

Paral·lelament, l'Ajuntament de Sitges continua amb el pla de treball marcat per atendre les necessitats de la neteja a la via pública durant els mesos de màxima afluència de visitants i de major generació de residus. La darrera mesura implementada ha estat la neteja integral de contenidors tant a la part interior com a tota la zona exterior que envolta cada bateria de contenidors.

El sistema de neteja interior es fa a través d’un sistema de desinfecció basat en un procés bioenzimàtic que consisteix en l'aplicació d'enzims i microorganismes actius per destruir els gèrmens patògens i evitar la formació de compostos de fermentació. Atès que el complex bioenzimàtic que s'aplica als contenidors està format per enzims i microorganismes actius, es fa servir un producte exclusivament natural. Les principals avantatges són la supressió de la mala olor, la millora de les condicions higièniques dels contenidors per als usuaris i treballadors, la reducció de bacteris patògens, i l'eliminació de crostes i lixiviats. Aquest tractament de contenidors s’ha realitzat durant les 2 darreres setmanes de Juliol a tots els contenidors de rebuig i orgànica després de descarregar les escombraries del contenidor. També es porta a terme l’aixecament de contenidors per desinfectar la zona de contenidors amb aigua i sabó.

Aquesta acció se suma a les ja iniciades a principis de la temporada d’estiu, com l’adquisició de contenidors. El regidor de Serveis Urbans, Jaume Monasterio, recorda que “és important deixar la brossa a partir de les 20 h per reduir les males olors” i destaca que “des de l’Ajuntament som conscients que cal seguir treballant per millorar i minimitzar totes les incidències registrades”. Monasterio recorda també que “el pla de treball implementat aquest estiu és transitori fins a poder posar en marxa tot el desplegament i millores contemplades en el nou contracte de neteja”.

L’Ajuntament recomana utilitzar la Línia Verda ja que és el canal de comunicació oficial que permet comunicar i registrar totes les incidències que es generen a la via pública vinculades amb la neteja.

Durant el 2018 s’han rebut un total de 1.502 incidències, de les quals el 75% s’han resolt, el 3% no estaven relacionades amb l’àmbit de la via pública i el 20% estan pendents de resoldre. Del total d’incidències, 800 es registren durant la temporada d’estiu.

Sistema de residus al casc antic

L’Ajuntament de Sitges ha reeditat aquest estiu en diferents idiomes la campanya Sóc Mòbil que explica el sistema de recollida de brossa al casc antic. Aquests sistema es basa en la instal·lació de 12 punts de contenidors mòbils als carrers del centre de la vila que s’instal·len a les 8 del vespre i es retiren a partir de les 2 de la matinada.

També s’ha posat en marxa una campanya per conscienciar la ciutadania que no es poden llançar trastos vells en els contenidors i la campanya per reconduir conductes incíviques detectades de persones que dipositen les bosses de brossa a les papereres. 

PUBLICITAT

Arxivat a

Comentaris

PUBLICITAT

PUBLICITAT

GARRAF

ALT PENEDÈS

BAIX PENEDÈS

Catalunya-Mon