Aparcament

La zona blava de Sitges ja es pot pagar des del mòbil

Redacció Sitges 07-08-2019 05:41

La zona blava de Sitges ja es pot pagar des del mòbil. Ajuntament de Sitges

L’Ajuntament de Sitges instal·la un nou mecanisme que permet als usuaris pagar la zona blava a través del telèfon mòbil sense haver de fer servir el parquímetre

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

PUBLICITAT

Pagar la zona blava del cotxe amb el mòbil ja és possible a Sitges. Els usuaris poden fer el pagament sense haver de fer servir el parquímetre gràcies a la nova aplicació de telèfons intel·ligents. Aquest servei funciona des d’aquest dimarts a la tarda i és més ràpid, còmode, i àgil. L’App té altres avantatges com pagar pels minuts consumits, ampliar el temps màxim permès des de qualsevol lloc i rebre notificacions al mòbil de la propera finalització del temps d’estacionament establert. 

L'Ajuntament de Sitges ha posat en marxa la nova aplicació de mòbils, que es diu Blinkay, i ja es pot descarregar de forma gratuïta als terminals per a Android i per a iPhone. Els usuaris que vulguin pagar la zona blava amb el seu terminal poden utilitzar el codi QR dels vinils dels parquímetres i també ho poden fer les persones usuàries del sistema Android al Google Play i el sistema iOs, a l’App Store. L’aplicació està disponible en català, castellà, anglès, francès i italià.

Els vigilants de la zona blava porten unes PDA per controlar el compliment del temps d’estacionament establert.

Sitges disposa de gairebé 2.000 places de zona blava i 61 parquímetres distribuïts al centre de Sitges, el poble de Garraf i el nucli de Les Botigues. L’Ajuntament continua així l’aposta per avançar cap a  models i solucions de les ‘smart Cities’ i aquesta nova App suposa un pas més en aquesta línia basada en principis de sostenibilitat i eficiència.


Funcionament de l’aplicació

Un cop descarregada l’aplicació, cal donar-se d’alta i registrar-se (DNI, matrícula i targeta de crèdit). Després cal confirmar el lloc exacte on està estacionat el cotxe gràcies al sistema de geolocalització del mòbil. Posteriorment, cal establir el temps d’aparcament.

PUBLICITAT

Comentaris

PUBLICITAT

PUBLICITAT

GARRAF

ALT PENEDÈS

BAIX PENEDÈS

Catalunya-Mon