Verema 2019

La DO Penedès preveu una verema 2019 d'alta qualitat

Redacció Vilafranca del Penedès 08-08-2019 12:55

La DO Penedès preveu una verema 2019 d'alta qualitat . DO Penedès

La collita al Penedès s’iniciarà entre el 15 i el 20 d’agost

Uneix-te al nostre canal de Telegram https://t.me/eixdiari i rebràs tota la informació abans que ningú.

PUBLICITAT

Segons la climatologia dels darrers mesos i l’evolució del raïm en el darrer cicle vegetatiu, el Consell Regulador de la Denominació d’Origen Penedès preveu una verema 2019 marcada per una molt bona qualitat. Segons els registres recollits fins ara, la maduració del raïm es preveu molt bona, així com la seva sanitat. Uns càlculs que permeten anunciar que l’inici de la verema tindrà lloc entre el 15 i el 20 d’agost aproximadament. Aquesta data d’inici fa preveure que la collita comenci com l’any passat, quan les primeres varietats van entrar als cellers a mitjans d’agost.

El president de la DO Penedès, Joan Huguet, valora molt positivament com es preveu la verema 2019: “l’equilibi entre les temperatures i la pluviometria está sent bo per a collir un raïm d’alta qualitat i elaborar vins d’alta qualitat”. Segons dades de l’INCAVI, la producció també serà similar a la del 2018, i fins i tot podria ser un 1,5% superior. Caldrà veure quina es l’evolució del raïm en les darreres setmanes per a veure quina és la previsió final.

La verema 2019 s’iniciarà amb les varietats més primerenques, la Chardonnay i el Pinot Noir. A inicis de setembre es calcula que es comenci a collir el Macabeu i la seguiran la resta de varietats més tardanes.

PUBLICITAT

Comentaris

PUBLICITAT

GARRAF

ALT PENEDÈS

BAIX PENEDÈS

Catalunya-Mon