Verema 2019

Comunicat de la Federació Alt Penedès-Garraf del PSC sobre el preu del raïm

PSC Vilafranca del Penedès 20-08-2019 10:06

Demanem que, de manera immediata, la Conselleria d’Agricultura i la Conselleria d’Empresa de la Generalitat facin de mitjanceres entre els sindicats agraris i les grans empreses del sector per assolir un preu just

Uneix-te al nostre canal de Telegram https://t.me/eixdiari i rebràs tota la informació abans que ningú.

PUBLICITAT

La Federació Alt Penedès-Garraf del PSC, davant les informacions sobre el preu del raïm que els grans cellers estan oferint als viticultors, i que han provocat concentracions i l’anunci d’accions de protesta, volem expressar públicament el següent:

1. El suport dels i les socialistes de l’Alt Penedès i del Garraf, així com dels representants institucionals a la comarca i als ajuntaments, a la reivindicació dels pagesos, davant d’una reducció inassumible dels preus del raïm.

2. Els representants socialistes i de les candidatures de progrés treballarem per assolir la presentació de mocions a les institucions que manifestin el suport als viticultors i que reclamin l’articulació d’espais per abordar la situació, amb la participació dels principals actors i institucions (Generalitat de Catalunya, sector empresarial del Cava, sindicats de pagesos,...), buscant que aquestes comptin amb el màxim suport possible, atès que considerem aquesta situació com un problema important del territori que requereix accions i un posicionament contundent de les formacions polítiques i de les institucions a nivell local, comarcal i nacional.

3. Demanem que, de manera immediata, la Conselleria d’Agricultura i la Conselleria d’Empresa de la Generalitat facin de mitjanceres entre els sindicats agraris i les grans empreses del sector per assolir un preu just del raïm, tenint en compte el seu cost de conreu, i que al mateix temps aquesta interlocució abordi des d’un punt de vista estratègic el problema existent a les nostres comarques.

4. Una vegada més, volem manifestar que la pagesia és clau en allò que és i representa el Penedès, així com una activitat essencial per al sector del vi i el cava que caracteritza i dinamitza el nostre territori.

PUBLICITAT

Comentaris

PUBLICITAT

GARRAF

ALT PENEDÈS

BAIX PENEDÈS

Catalunya-Mon