Estiu 2019

Última conversa literària a Sitges

Redacció Sitges 25-08-2019 09:04

Última conversa literària a Sitges. Col·lectiu Mir Geribert

El Col·lectiu Mir Geribert tancarà el cicle amb el tema «Literatura i patrimoni», amb Maria Rosa Nogué, Vinyet Panyella i Oriol Pi de Cabanyes

Uneix-te al nostre canal de Telegram https://t.me/eixdiari i rebràs tota la informació abans que ningú.

PUBLICITAT

El cicle de converses literàries de maridatge entre literatura i malvasia de Sitges, organitzades pel Col·lectiu Mir Geribert, d’escriptors del Penedès històric, i el Centre d’Interpretacio de la Malvasia, acabaran el vinent divendres 30 d’agost amb la quarta sessió, amb el tema «Literatura i patrimoni», amb Maria Rosa Nogué, Vinyet Panyella i Oriol Pi de Cabanyes, i presentació i conducció de Jordi Lleó.

Maria Rosa Nogué, narradora i novel·lista vilanovina, diu que «sempre he trobat que les històries de ficció són més atractives si s’emmarquen en un escenari que es pugui reconèixer»; Vinyet Panyella, poeta, escriptora i investigadora nascuda a Sitges, afirma que «literatura i patrimoni és un binomi que plana sobre la meva obra literària», i l’escriptor i assagista Oriol Pi de Cabanyes, de Vilanova i la Geltrú, arrenca de preguntes com «A quina tradició literària ens vinculem? Quins són els nostres  precedents, els nostres referents?».

Les converses literàries es van iniciar el 19 de juliol amb el tema «Gèneres literaris», amb Miquel Florido, Manuel Güell i Xavier Vernetta, amb presentació i conducció de Rita Marzoa, van continuar amb «Poesia i entorn», el 2 d’agost, amb Teresa Costa-Gramunt, Cèlia Sànchez-Mústich i Nati Soler, amb presentació i conducció de Lídia Gázquez, i van tenir la tercera sessió el 16 d’agost amb «Realitat i ficció», a càrrec d’August Bover, Mercè Foradada i Jordi Romeu Carol, amb presentació i conducció de Xavier Capdevila.

Aquesta primera edició de les Converses literàries ha servit també de presentació a Sitges del Col·lectiu Mir Geribert, espai intel·lectual de col·laboració i intercanvi entre els escriptors de l’àmbit que al segle XI va delimitar Mir Geribert, príncep d’Olèrdola, que correspondria a l’actual vegueria del Penedès. El Centre d’Interpretació de la Malvasia de Sitges, a la plaça de Joan Duran i Ferret, sn, de Sitges, es va consolidant com el punt d’enoturisme a la costa del Penedès històric.

En ocasió de la clausura del cicle, aquest divendres 30 d’agost, abans de començar la conversa, a les sis de la tarda, tots els assistents seran convidats a una visita guiada gratuïta al Centre d’Interpretació de la Malvasia.

PUBLICITAT

Comentaris

PUBLICITAT

GARRAF

ALT PENEDÈS

BAIX PENEDÈS

Catalunya-Mon