Festa Major

Festa Major de Sitges feminista!

Martina Costarelli Anton Sitges 28-08-2019 05:57

Suu en concert a les Barraques de Sitges. Eix

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

PUBLICITAT

Aquest any, Sitges ha donat suport al feminisme amb les Barraques, on hi van participar Roba Estesa i Suu, i amb un petit detall que, tot i que no és molt important, és un trencament de la tradició. Això ho dic perquè al poble sempre s’havia seguit el mateix protocol, on el Gegant de la Vila passava abans que la Geganta, però aquesta vegada, encara que només va ser a la primera sortida i  a la matinal, la Geganta de la Vila va ser la que encapçalava el cercavila com a mostra del recolzament institucional a la lluita feminista.

A les Barraques, un dels festivals gratuïts de la comarca, hi va actuar Roba Estesa, que van sortir a l’escenari a les 20:20 del diumenge 18 d’agost i van omplir la platja de la Fragata, malgrat la hora a la que començaven.

Van fer que el públic cantés, ballés i s’emocionés amb les seves lletres, encara que també ho van aconseguir quan la cantant va fer un petit discurs contra el patriarcat i el masclisme. A més, m’agradaria descriure un dels moments més bonics i emocionants de tot el concert, que va ser quan van cantar  “Cant de lluita”, amb la que tothom va alçar el puny en senyal de resistència a la societat opressora en la que vivim i que diu: “Som en acte de protesta, som mans fredes vora al foc, som la veu de la revolta, nétes de la por i el dol”.

El concert de Suu va començar a les 22:30 del dia següent, és a dir, del dilluns 19 d’agost, amb el tema de “Súbete”. Ella també va aconseguir omplir la platja de fans que van cantar i gaudir de totes i cadascuna de les seves cançons, sobretot d’una que va cantar ella sola amb una guitarra acústica.

Les cançons més cantades van ser “Lligar no és lo teu” i “Reinas”, la seva cançó amb un missatge feminista més clar i directe, les quals van donar per finalitzat el fantàstic concert. 

PUBLICITAT

Comentaris

PUBLICITAT

PUBLICITAT

GARRAF

ALT PENEDÈS

BAIX PENEDÈS

Catalunya-Mon