Pobresa energètica

La Diputació de Barcelona convoca els ajuntaments de la demarcació per donar una resposta conjunta a les reclamacions d'Endesa

Redacció Barcelona 29-08-2019 01:12

La reunió serà dimecres 4 de setembre i servirà per compartir un espai de trobada per analitzar, debatre els continguts de la reclamació i trobar solucions per evitar la lesió dels drets de la població vulnerable

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

PUBLICITAT

La presidenta de la Diputació de Barcelona, Núria Marín, convocarà els alcaldes i alcaldesses de la demarcació per donar resposta coordinada i conjunta davant de les reclamacions que els ajuntaments han rebut per part d’Endesa amb relació al deute de les famílies amb pobresa energètica que no han pogut pagar les factures generades. L’acte tindrà lloc el dimecres, 4 de setembre, a les 12:30h, a Can Serra, seu de la Diputació (Rambla Catalunya, 126. Barcelona), i comptarà amb les principals entitats municipalistes i l’administració pública de l’àrea metropolitana de Barcelona.

La presidenta de la Diputació de Barcelona, Núria Marín, assegura que «a més de voler compartir un espai de trobada per analitzar, debatre els continguts de la reclamació i trobar solucions per evitar la vulneració dels drets de la població; la Diputació de Barcelona aposta per implantar una taula amb la resta d’administracions i empreses per trobar una solució al problema del deute de les famílies més vulnerables».

Per aquesta raó des de la Diputació de Barcelona, i sent fidel al seu compromís amb els municipis de la demarcació, s’impulsa aquesta convocatòria per crear un primer espai d'anàlisi així com de coordinació institucional amb els ajuntaments afectats per definir una resposta unitària i clara a les reclamacions de l'empresa Endesa. En aquest sentit, la Diputació de Barcelona posarà tots els recursos jurídics i tècnics necessaris a disposició dels municipis per construir aquesta resposta comuna cap a Endesa.

Cal recordar que, ara fa dos anys, la Diputació de Barcelona ja va promoure conjuntament amb la Generalitat, les diputacions de Girona, Tarragona i Lleida, l’Àrea Metropolitana de Barcelona, l’Ajuntament de Barcelona, la Federació de Municipis de Catalunya i l’Associació Catalana de Municipis, un protocol de conveni per fer front a aquesta situació, document que no va ser acceptat per les empreses energètiques.

La lluita contra la pobresa energètica ha estat un dels eixos estratègics de la Diputació de Barcelona en els últims anys. Com a resposta a la creixent necessitat d’una part de la població, la Diputació de Barcelona va impulsar el 2016 un programa específic per combatre aquesta situació.

La Llei aprovada al Parlament de Catalunya 24/2015 estableix el principi de precaució i assegura el dret d’accés als subministraments bàsics d’aigua potable, gas i electricitat a les persones i unitats familiars en situació en risc d’exclusió social, evitant el tall d’aquets subministraments.

PUBLICITAT

Comentaris

PUBLICITAT

PUBLICITAT

GARRAF

ALT PENEDÈS

BAIX PENEDÈS

Catalunya-Mon