Festival de cinema de Sitges

El film de terror i d'acció 'Noche de bodas'' i '4x4' de Mariano Cohn, nous títols de Sitges 2019

ACN Sitges 31-08-2019 09:31

El film de terror i d'acció 'Noche de bodas'' i '4x4' de Mariano Cohn, nous títols de Sitges 2019. EIX

També arribaran les noves pel·lícules de directors com Brad Anderson, Fabrice Du Welz, Sion Sono o Mary Harron

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

PUBLICITAT

El Festival de cinema de Sitges ha anunciat més títols d'aquesta nova edició com una de les grans sorpreses de l’estiu als Estats Units: 'Noche de bodas' (Ready or Not). Aquesta barreja de pel·lícula de terror gòtic i comèdia macabra d’acció, dirigida pel duet Matt Bettinelli-Olpin i Tyler Gillet (VHS, Southbound) i protagonitzada per Samara Weaving, tindrà la seva presentació en la Secció Oficial de la propera edició de Sitges. Juntament amb ella, el festival també ha anunciat altres títols com 'Color Out of Space', que tindrà la seva première europea a la Secció Oficial Fantàstic, basada en el mític relat d’H.P. Lovecraft, protagonitzada per Nicolas Cage i que significa el retorn a la direcció del director Richard Stanley, que el 1990 va sorprendre al Festival de Sitges amb 'Hardware'.

També es podran veure a Sitges 2019, del 3 al 13 d’octubre, la première mundial de 'Suicide Tourist', la nova pel·lícula de Jonas Alexander Arnby, director de 'Cuando despierta la bestia', que va participar en el Festival el 2014, i que protagonitza Nikolaj Coster-Waldau, el popular Jaime Lannister de 'Joc de Trons'. La secció Òrbita s’obrirà amb la première europea de '4x4', coproducció hispano-argentina dirigida per Mariano Cohn.

Realitzadors ja coneguts a Sitges tornaran al certamen amb les seves noves propostes en la Secció Oficial Fantàstic, com són els casos de Fabrice Du Welz amb 'Adoration'; el duet Justin Benson & Aaron Moorhead amb 'Synchronic', la seva proposta de ciència ficció laberíntica interpretada per Jamie Dornan ('50 sombras de Grey') i Anthony Mackie ('Avengers: Endgame'); o Brad Anderson i la seva nova indagació en els límits de la realitat amb 'Fractured,' que tindrà la seva première a Sitges de la mà de Netflix.

A Òrbita, Mary Harron indagarà en la personalitat i deixebles de tot un american psycho com Manson a 'Charlie Says', o Simon Rumley presentarà el thriller de gàngsters 'Once Upon a Time in London'.

Els zombis no poden faltar en aquesta edició i 'Blood Quantum' (Midnight X-treme, première europea) és una original aproximació al mite des del particular punt de vista d’una comunitat nativa nord-americana. Els vampirs pretenen presentar batalla als zombis aquest any a Sitges des de films que recuperen la vella escola dels anys 80 com 'The Shed' (Panorama), de Frank Sabatella; 'Carmilla' (Noves Visions), dirigida per Emily Harris.

El terror més festiu es dona cita amb 'Trick' (Midnight X-treme), slasher ultra gore ambientat a Halloween a càrrec de Patrick Lussier o 'Boyz in the Wood' (Midnight X-treme), pel·lícula de Ninian Doff.

De cinema asiàtic, la gran novetat en aquesta edició serà la première europea de la mà de Netflix de 'The Forest of Love' (Noves Visions) de Sion Sono, un clàssic del certamen que torna als territoris extrems i impredictibles de pel·lícules com 'Love Exposure' o 'Cold Fish'. Altres retorns són el de Tetsuya Nakashima amb la inclassificable 'It Comes' (Noves Visions) o el de Lisa Takeba amb 'Signal 100' (Midnight X-treme). Corea del Sud aportarà acció a la Secció Òrbita amb el rostre de Ma Dong-seok mentre que el llegendari Renny Harlin, que arriba des de Hong Kong amb 'Bodies at Rest' i 'Super Me' (Panorama) representarà aquesta tendència de la producció xinesa cap al gènere de ciència ficció, com ha ressaltat el certamen.

Des de Cannes arribarà la distòpica (Secció Oficial Fantàstic), producció brasilera dirigida per Juliano Dornelles i Kleber Mendoça Filho, guanyadora del Premi Especial del Jurat en el festival francès d’aquest any. I la producció animada 'I Lost My Body', de Jérémy Clapin aterrarà també a la Secció Oficial de Sitges després de guanyar la Setmana de la Crítica de Cannes i el Festival d’Annecy.

PUBLICITAT

Comentaris

PUBLICITAT

PUBLICITAT

GARRAF

ALT PENEDÈS

BAIX PENEDÈS

Catalunya-Mon