Tensió amb el cava

Corpinnat i la DO Penedès treballen per impulsar una nova DO per a vins escumosos

ACN Sant Sadurní d'Anoia 06-09-2019 07:46

Detall d'una ampolla de Corpinnat durant el procés d'etiquetat. Imatge del 20 de març del 2019 . ACN

L'objectiu és endreçar i prestigiar els vins escumosos del territori, però la DO Cava els acusa de deslleials

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

PUBLICITAT

La marca col·lectiva Corpinnat i la DO Penedès treballen per impulsar una nova DO per a vins escumosos, segons ha avançat el diari '3devuit' i ha confirmat l'ACN. Representants dels dos col·lectius fa mesos que mantenen converses en aquesta línia, que s'han intensificat en el darrer mig any. Segons han explicat fonts de Corpinnat a l'ACN, l'objectiu és impulsar una nova DO per "endreçar" i "prestigiar" els vins escumosos del territori, així com garantir tota la cadena de valor. Les mateixes fonts han afegit que en el marc de les converses hi ha "bona entesa i bona sintonia" entre els dos col·lectius però que "no hi ha res signat".

Segons les converses mantingudes fins ara, tots dos col·lectius mantindrien el seu segell i els reglaments, de tal manera que no perdrien ni la marca Corpinnat ni la Penedès sinó que se sumaria al nom de la nova DO, que encara no està decidit.

En un primer moment, i tal com avança el '3devuit', aquesta nova DO aglutinaria els 19 cellers de Clàssic Penedès i els nou de Corpinnat però l'objectiu és que sigui "integradora" i que hi pugin formar part altres cellers de la zona.

La DO Cava acusa Corpinnat i la DO Penedès de "deslleials"

La DO Cava ha acusat Corpinnat i la DO Penedès de "profundament deslleials" per voler crear una nova denominació d'origen. En un comunicat, Cava ha criticat el "secretisme" de es negociacions i ha considerat que l'objectiu és "suplantar a la DO Cava i adaptar-se a les necessitats específiques de les nou bodegues de Corpinnat, contradient les seves manifestacions públiques de diàleg". A més, ha lamentat "profundament" que hagin decidit "autoexcloure's" del procés de renovació que està fent la denominació. La DO Cava ha assegurat que "avaluarà totes les opcions possibles i portarà a terme totes les accions que consideri necessàries" per defensar els interessos dels seus viticultors i bodegues.

Arran d'aquestes informacions, Cava ha recordat que ha impulsat un procés de renovació que es basa en la segmentació/zonificació, la garantia i la promoció i ha defensat que en tot moment ha estat "lleial" amb el sector, així com "públic i transparent". A més, ha apuntat que "en tot moment Corpinnat va tenir l'oportunitat de participar en aquest procés de refundació".

El Consell Regulador de la DO Cava ha assegurat que "sempre ha estat obert i receptiu al diàleg constructiu amb l'objectiu d'aconseguir un benefici per al conjunt del sector del cava i el seu territori". Per això, ha afirmat no entendre l'actitud de Corpinnat i la DO Penedès en "actuar en tot moment d'esquenes al sector".

Per a ells, estan davant d'una època de canvi que s'ha d'entomar "com una oportunitat de col·laborar conjuntament amb l'objectiu comú de potenciar l'herència històrica del Cava i el seu territori per a posicionar-se a nivell internacional".

Per últim, la DO Cava ha considerat que les declaracions dels responsables de Corpinnat a la premsa "no oculten la intenció d'apropiar-se i aprofitar-se de la història comú construïda pel sector del cava, de la que han estat partícips i beneficiaris".

PUBLICITAT

Comentaris

PUBLICITAT

PUBLICITAT

GARRAF

ALT PENEDÈS

BAIX PENEDÈS

Catalunya-Mon