Setmana del Llibre en Català

El periodista vilanoví Xavier Canalis publica el llibre “Turisme i turistes”

Redacció Vilanova i la Geltrú 10-09-2019 03:54

El periodista vilanoví Xavier Canalis publica el llibre “Turisme i turistes”. EIX

El llibre analitza les motivacions dels consumidors, la revolució del transport, les noves tendències de viatge, la importància del turisme de sol i platja, l'auge del turisme a les ciutats i les destinacions clòniques, entre d'altre aspectes

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

PUBLICITAT

El periodista vilanoví Xavier Canalis ha publicat el llibre "Turisme i Turistes. De l'Hospitalitat a l'hostilitat ", que serà presentat aquest dijous 12 de setembre a Barcelona. El llibre ha estat editat per Publicacions de l'Abadia de Montserrat, dins de la col·lecció Magma, un segell especialitzat en assajos sobre política, economia i societat.

La presentació del llibre tindrà lloc el dijous 12 de setembre, a les 18:30 hores, en el marc de la Setmana del Llibre en Català. L'acte es desenvoluparà a l'escenari número 2 instal·lat davant la Catedral de Barcelona i comptarà amb la participació del periodista vilanoví Francesc-Marc Àlvaro, director de la col·lecció Magma, i de Xavier Canalis, autor del llibre. La durada d'aquesta presentació serà de 20 minuts.

El llibre, de 240 pàgines, es dirigeix ​​al públic en general, encara que no estigui familiaritzat amb el sector turístic, i s'estructura en 16 capítols, dedicats a diferents temàtiques. Per exemple, s'analitzen les motivacions dels consumidors, la revolució del transport, les noves tendències de viatge, la importància del turisme de sol i platja, l'auge del turisme a les ciutats, les destinacions clòniques, la Síndrome de Venècia, la capacitat de càrrega de les destinacions, la gestió del volum, el cas de Barcelona, ​​els efectes de la suposada "economia compartida", la turismofòbia, el turisme de borratxera, les grans xifres econòmiques del sector i el que representen, els reptes dels municipis turístics, les conseqüències del canvi climàtic sobre el turisme, tecnologies del futur, etc.

Tal com s'explica en diferents capítols del llibre, el turisme ha passat a ser percebut en molts llocs del món com una amenaça directa per al benestar dels ciutadans i aquest relat ha donat peu, en els casos més extrems, a mostres d'odi contra els turistes.

No obstant això, la tesi de l'autor és que magnificar els aspectes negatius del turisme mentre s’infravaloren o fins i tot es menyspreen les aportacions positives dóna com a resultat una fotografia borrosa d'aquest fenomen, la qual cosa pot portar a prendre decisions precipitades per part dels governs, institucions, etc.

En suma, el llibre pretén oferir una mirada àmplia sobre el turisme en un món global, les causes i repercussions, els seus reptes de futur i què pot significar per a cada un de nosaltres.

Xavier Canalis forma part de la redacció d’Hosteltur.com des de l’any 2009. Anteriorment va treballar al setmanari turístic Editur i a mitjans locals com L’Hora del Garraf i Diari de Vilanova. També ha estat col.laborador d’Eix Diari.

PUBLICITAT

Comentaris

PUBLICITAT

GARRAF

ALT PENEDÈS

BAIX PENEDÈS

Catalunya-Mon