Diada Nacional

Olga Arnau: “L’11 de setembre és una jornada d’expressió de la nostra lluita pacífica com a poble”

Aroa Tort Vilanova i la Geltrú 11-09-2019 08:06

L’ofrena floral al monument a Francesc Macià amb motiu de la Diada ha estat marcada pel to reivindicatiu i de manifestació del discurs de l’alcaldessa

L’ofrena floral al monument a Francesc Macià amb motiu de la Diada ha estat marcada pel to reivindicatiu i de manifestació del discurs de l’alcaldessa

Uneix-te al nostre canal de Telegram https://t.me/eixdiari i rebràs tota la informació abans que ningú.

PUBLICITAT

Un any més, vilanovins i vilanovines s’han trobat el matí de la diada Nacional de Catalunya davant del monument a Francesc Macià, juntament amb diversos col·lectius i entitats de la ciutat, a més dels representants polítics. En mig del sol que s’ha obert a mig matí entre els núvols, donant un descans a la pluja intensa d’aquesta nit, les diferents entitats vilanovines han anat acostant-se al monument per deixar les seves ofrenes florals davant l’estàtua. Després, mentre l’alcaldessa, Olga Arnau, hissava la senyera, les corals de la ciutat, acompanyades de les veus dels ciutadans, han entonat el Cant de la Senyera i el Cant del Poble. I, per tancar l’acte, l’alcaldessa ha fet el seu discurs, on ha reivindicat la voluntat de “construir un país millor”.

Arnau ha volgut destacar com la diada, a més de ser “una reivindicació nacional”, on els ciutadans s’uneixen “pel sentiment de ser catalans i catalanes, l’estima pel nostre país i el reconeixement de les nostres institucions”, també és, actualment, “una reivindicació dels drets civils, polítics, de justícia, de democràcia i de llibertat”. Així mateix, ha remarcat la jornada com a “festiva i cívica”, però també com a “l’expressió de la nostra lluita pacífica com a poble”, i no ha oblidat recordar els representats polítics a la presó i a l’exili, a més de recalcar la “incapacitat de la política espanyola per resoldre el conflicte entre Catalunya i l’estat”.

Per altra banda, l’alcaldessa de Vilanova i la Geltrú ha volgut anomenar en el seu parlament les bases “del país que volem”, el qual “es comença a construir des dels municipis, per a tots els catalans i catalanes”. Així, ha citat els propòsits de proporcionar qualitat de vida als seus ciutadans, de garantir-los els seus drets i llibertats, d’erradicar la cultura patriarcal i la violència masclista, d’evitar els talls de llum i de subministraments bàsics de les llars, de generar una economia sòlida i sostenible i de protegir el medi ambient. I ha conclòs apel·lant a la unió “d’esforços i estratègies” i a “l’esperit de perseverança”. Finalment, l’acte ha acabat amb el Cant dels Segadors. 

PUBLICITAT

Comentaris

PUBLICITAT

PUBLICITAT

GARRAF

ALT PENEDÈS

BAIX PENEDÈS

Catalunya-Mon