Terrers del Penedès

Els cellers de Qalidès aposten per "un Penedès sostenible i protegit" del pla parcial industrial de Sant Marçal-Cal Vies

Redacció Castellet i la Gornal 24-09-2019 09:40

Marcelo Desvalls, president de Qalidès Terrers del Penedès. Qalidès

Qalidès és una associació formada per 14 cellers dins el territori vitícola de la Vegueria Penedès, ubicat a les comarques de l'Alt i el Baix Penedès, el Garraf i l'Anoia

Uneix-te al nostre canal de Telegram https://t.me/eixdiari i rebràs tota la informació abans que ningú.

PUBLICITAT

L'Associació de viticultors i elaboradors Qalidès aposta per un Penedès sostenible i de qualitat i per això vol deixar clara la seva posició ferma en "valoritzar i prestigiar el territori del Penedès, protegint-lo del pla parcial industrial i logístic de 110ha previst a Sant Marçal-Cal Vies". Qalidès és una associació formada per 14 cellers dins el territori vitícola de la Vegueria Penedès, ubicat a les comarques de l'Alt i el Baix Penedès, el Garraf i l'Anoia. Va néixer l'any 2004 amb el compromís ferm de conservar el conreu de la vinya i respectar-ne el seu entorn i la seva identitat paisatgística, amb la voluntat de transmetre els seus vins de finca, la tipicitat dels terrers i preservar-ne la magnífica riquesa vitivinícola.

Ja des de la seva creació va tenir com a base una convicció molt ferma en la preservació del paisatge, la sostenibilitat i el territori, treballant la terra de manera respectuosa, cercant la biodiversitat, preservant el medi ambient i l'ecologia per tal de donar a la vinya tot el seu potencial que posteriorment es tradueix en l'elaboració d'uns vins de màxima qualitat.

Segons paraules de Marcelo Desvalls, president de l'Associació, "les empreses de Qalidès volem posar en valor la feina feta durant generacions de viticultors, el patrimoni de les famílies, masos , masies, el paisatge, els boscos, l'entorn del Penedès i en definitiva, la feina del pagès. La vinya és un cultiu amb més de 2700 anys d'història al Penedès, documentat al jaciment ibèric de la Font de la Canya d'Avinyonet i des de Qalidès ho tenim molt present".

Els cellers que formen part de Qalidès treballen per defensar la història i el paisatge del Penedès, practiquen una viticultura ecològica i sostenible, preserven els grans vins del Penedès i en potencien les varietats tradicionals.

El passat mes de març Qalidès va fer públic el seu manifest on deixava clara la seva postura de voler avançar en la planificació del territori, les activitats, les infraestructures i l'arquitectura rural. Per tot això, Qalidès se suma a la plataforma SOSPENEDÈS en defensa del territori vitivinícola.

PUBLICITAT

Comentaris

PUBLICITAT

PUBLICITAT

GARRAF

ALT PENEDÈS

BAIX PENEDÈS

Catalunya-Mon