Viticultura

L​a JNC dóna suport als viticultors del Penedès

JNC Vilanova i la Geltrú 25-09-2019 02:04

Uneix-te al nostre canal de Telegram https://t.me/eixdiari i rebràs tota la informació abans que ningú.

PUBLICITAT

La Joventut Nacionalista de Catalunya reclama una Taula de preus on poder-hi debatre també el model del sector del Cava

El passat dissabte 21 de setembre, la JNC va aprovar al Consell Nacional celebrat a Sentfores (Osona) una moció que reivindicava la pagesia com a motor social, econòmic i de la identitat del Penedès, i en la que demana mesures a la conselleria d’Agricultura de la Generalitat de Catalunya.

La JNC dóna suport als viticultors, i molt especialment als joves viticultors, que representen el futur i la supervivència del sector. En aquest sentit demana una Taula de sector, on tots els agents implicats, des dels sindicats, Unió de Pagesos, Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya, i l’Associació de Viticultors del Penedès, els representants de les DO Penedès i Cava, així com les administracions implicades, els Ajuntaments i Consells Comarcals de la Vegueria, el Delegat del Govern a la Vegueria, i la mateixa Conselleria, amb els principals cellers obrin el debat sobre el preu i el model del sector.

Per altra banda es van plantejar altres mesures que es reivindiquen a la Conselleria d’Agricultura com també a les empreses, per exemple, l’empenta en l’aprovació del Pla Territorial, així com una Taula multisectorial on poder oferir un impuls a la promoció econòmica i al model de promoció turística sostenible del Penedès. La moció aprovada per la JNC contempla mesures encaminades a potenciar l’economia del territori que en darrera instància també contribueix a preservar el paisatge i el model vitivinícola, fonamentals en la identitat penedesenca i imprescindibles per garantir oportunitats de futur als joves del territori.

PUBLICITAT

Comentaris

PUBLICITAT

PUBLICITAT

GARRAF

ALT PENEDÈS

BAIX PENEDÈS

Catalunya-Mon