Accident de trànsit

El 13% de les víctimes mortals o greus per accident de trànsit aquest any no portaven el cinturó

ACN Barcelona 30-09-2019 09:51

El 13% de les víctimes mortals o greus per accident de trànsit aquest any no portaven el cinturó. Trànsit

Trànsit inicia una campanya per controlar l'ús dels sistemes de seguretat passiva

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

PUBLICITAT

El 13% de les víctimes mortals o greus per accident de trànsit aquest any no portaven el cinturó de seguretat posat. El Servei Català de Trànsit coordina aquesta setmana amb els Mossos d'Esquadra i la Policia Local una campanya per controlar l'ús dels sistemes de seguretat passiva, és a dir, el cinturó, el casc i les cadiretes infantils. Dels 7 menors morts o ferits greus aquest any, 4 no anaven en cadireta. Pel que fa al casc, el 6,7% dels motoristes o ciclistes no el duien. Aquesta és la campanya número 14 de les 17 que Trànsit té previstes aquest 2019, i la segona centrada en l'ús dels sistemes de seguretat passiva. Durant la primera, que va ser al gener, es van imposar 1.397 denúncies. El 2018 es van cursar 3.334 denúncies.

No utilitzar els dispositius de seguretat passiva o fer-ho de manera incorrecta agreuja les conseqüències d'un accident. És, juntament amb la velocitat i la conducció sota els efectes de l’alcohol i altres drogues, una de les principals causes de lesions derivades dels accidents de trànsit. Trànsit també recorda la necessitat de cordar-se el cinturó als autocars.

PUBLICITAT

Comentaris

PUBLICITAT

GARRAF

ALT PENEDÈS

BAIX PENEDÈS

Catalunya-Mon