Agermanament

L'Arboç acorda agermanar-se amb el municipi andalús de Guadix

Redacció L'Arboç 01-10-2019 08:23

L'Arboç acorda agermanar-se amb el municipi andalús de Guadix. Ajuntament de l'Arboç

Es faran plans i programes d’intercanvi entre els dos municipis i es celebrarà la setmana de Guadix i la setmana de l’Arboç per intercanviar activitats de caràcter cultural

PUBLICITAT

El ple municipal de l’Ajuntament de l’Arboç va aprovar en el darrer ple del dijous 26 de setembre l’agermanament amb la vila de Guadix, a Andalusia. Aquest acord permetrà la realització de plans i programes d’intercanvi en benefici de les respectives comunitats, així com la celebració de la setmana de Guadix a l’Arboç i la setmana de l’Arboç a Guadix, per tal d’intercanviar activitats de caràcter cultural i folcklòric d’ambdues viles.

Cal recordar que una gran part dels emigrants andalusos que van arribar entre els anys 60 i 80 del segle passat a l’Arboç procedien del municipi granadí de Guadix. Actualment, a data 21 de març de 2019, encara queden 52 persones empadronades al municipi a les quals els consta com a lloc de naixement Guadix, totes de molt avançada edat. Encara que no s’ha realitzat un estudi en detall i rigor científic sobre aquest assumpte, si que es poden fer estimacions que apunten a què van ser unes 400 les persones procedents de Guadix que varen establir-se a l’Arboç. Es tractava en la seva major part de joves i parelles que s’integraren i formaren les seves famílies a l’Arboç. Són els descendents d’aquests 400 accitans els que actualment constitueixen una part important de la població de l’Arboç i que, en molts casos no han perdut el contacte amb Guadix, on s’hi desplacen sovint per motius familiars: "És voluntat política de l’Ajuntament de l’Arboç reconèixer, valoritzar i retre homenatge als emigrants accitants promovent aquest agermanament entre l’Arboç i la localitat de Guadix. L’Arboç, com a municipi, està orgullós de poder dir que ha estat, és i serà un exemple de cohesió social format per persones procedents de molts racons d’Espanya i del món, i que formen totes elles una societat plural i diversa", apunten des del consistori.

PUBLICITAT

Comentaris

PUBLICITAT

PUBLICITAT

GARRAF

ALT PENEDÈS

BAIX PENEDÈS

Catalunya-Mon