Gràcies al iogurt

Avinyonet del Penedès es converteix en el segon municipi més ric de l'Estat

Redacció Avinyonet del Penedès 03-10-2019 05:57

Maurici Botton Carrasco a la finca La Gramanosa a Avinyonet. Eix

Amb menys de 1.700 habitants, la seva renta bruta mitja ascendeix a 57.843 euros, segons Hisenda, més del doble que fa un any i tot gràcies a un nou veí

Uneix-te al nostre canal de Telegram https://t.me/eixdiari i rebràs tota la informació abans que ningú.

PUBLICITAT

Avinyonet del Penedès s'ha convertit en el segon municipi més ric de l'Estat, segons les dades d'Hisenda. Les ciutats amb la renda mitjana disponible més alta són Pozuelo de Alarcón (Madrid) i Avinyonet del Penedès (Alt Penedès). Són els que van declarar majors ingressos en 2017, segons les dades publicades aquest dimarts per l'Agència Tributària dels municipis de més de 1.000 habitants. Avinyonet del Penedès, amb menys de 1.700 habitants, ha desbancat el municipi de Matadepera (Barcelona) com segon municipi més pròsper.

Segons les dades d'Hisenda, Avinyonet del Penedès té un total de 1.669 habitants, que van presentar 807 declaracions de renda en 2017. La mitjana va ser de 57.483 euros bruts i 45.631 disponibles (descomptats els impostos). En tots dos casos el salt respecte a l'exercici anterior és significatiu, ja que pràcticament totes dues dades s'han duplicat.

La causa provada és l'arribada d'un nou veí que ha catapultat el municipi en el rànquing dels més rics de l'Estat. Es tracta de Maurici Botton, la 45a fortuna de l'Estat, segons la revista Forbes. Botton és l'hereu d'una de les marques més popular: el seu avi, Isaac Carasso, va fundar un negoci de iogurts anomenat Danone, que avui s'ha convertit en la gran multinacional francesa del mateix nom. El veïnat té clar que la residència de Maurici Botton a Avinyonet els ha situat en aquest mapa econòmic.

Boadilla (Madrid), Alcobendas (Madrid), Sant Cugat del Vallés (Barcelona), Sant Just Desvern (Barcelona), Majadahonda (Madrid), Cabrils (Barcelona) i Torrelodones (Madrid) completen el llistat dels 10 municipis amb més renda disponible.

PUBLICITAT

Comentaris

PUBLICITAT

PUBLICITAT

GARRAF

ALT PENEDÈS

BAIX PENEDÈS

Catalunya-Mon