12 i 13 d'octubre

La fira Sarroca Medieval: del mercadal cristià a la citel·la sarraïna

Redacció Sant Martí Sarroca 07-10-2019 06:11

El 12 i 13 d’octubre es celebrarà a Sant Martí Sarroca la fira Sarroca Medieval. Ajt Sant Martí Sarroca

Enguany l’atorgament del segell de Pere III el Cerimoniós sobrepassa l’àmbit local i es lliurarà a l’advocat Gonzalo Boye i a l’activista Joan “Bonanit”, així com al martinenc Francesc Puche

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

PUBLICITAT

El cap de setmana del 12 i 13 d’octubre, el conjunt monumental de Sant Martí Sarroca es vestirà de gala per rebre un any més els visitants d’arreu que vulguin gaudir de les activitats de la fira Sarroca Medieval. A dalt de La Roca s’hi podrà accedir a peu i també amb un trenet, que sortirà des de l’avinguda del Castell del nucli urbà.

Tant el dissabte com el diumenge, els visitants podran passejar i comprar pel Mercat Medieval: el mercadal cristià i la citel·la sarraïna. La fira comptarà amb moneda pròpia, que es podrà bescanviar al punt d’informació.

També hi haurà actuacions itinerants al llarg del recinte, a càrrec de la companyia de músics medievals Taraska, la companyia de joglars i malabars Malaboig i el Faquir Testa.

Els més menuts trobaran antigues atraccions medievals i l’actuació de Ponça, la remeiera, com a conta-contes.

Durant tot el dissabte, es rostirà al mig de la plaça un porc sencer, que es podrà degustar a la nit.

Un dels punts forts serà la visita teatralitzada al castell. Caldrà inscriure’s prèviament al punt d’informació. Durant la visita, centrada entre el període medieval i la Guerra de Successió, es podrà veure la Reina Sibil·la de Fortià i antics oficis medievals. També es parlarà de la resistència de Sant Martí Sarroca a l’exèrcit borbònic i es mostraran oficis del segle XVIII (elaboració de sabó, fer la bugada, elaboració de bales de plom, etc.).

Des de fa un parell d’anys, es lliura el segell Pere III el Cerimoniós (una reproducció del segell reial existent a l’Acta de la Cort General de Catalunya del 19 de desembre de 1359, on hi ha la primera referència de l’existència de la Generalitat de Catalunya), a una destacada personalitat local que hagi destacat pels seus valors culturals i en favor de la societat. Enguany s’homenatjarà el martinenc Francesc Puche i Escofet, per la seva trajectòria en el món educatiu (va ser coordinador pedagògic a l’Escola Pia de Sarrià, director a l’Escola Pia de Sitges i Regidor d’Ensenyament) i per la seva vinculació al teixit associatiu local (Coral Sarroca Nova, Societat El Centre...). Per primera vegada, però, també es lliuraran segells a dues personalitats més enllà de l’àmbit local, com són l’advocat Gonzalo Boye i l’activista Joan “Bonanit”, per la seva persistència i compromís en voler transmetre un missatge d’optimisme davant del conflicte del Procés. L’acte tindrà lloc el diumenge, dia 13, a les 13:00 hores.

Els horaris de Sarroca Medieval seran el dissabte d’11:00 a 23:00 hores i el diumenge de 10:00 a 20:00 hores.

PUBLICITAT

Comentaris

PUBLICITAT

PUBLICITAT

GARRAF

ALT PENEDÈS

BAIX PENEDÈS

Catalunya-Mon