Alerta al Penedès

Reobertes l'AP-7 i la N-340 a Santa Margarida i els Monjos després de dues hores tallades per una fuita d'etilè

ACN Santa Margarida i dels Monjos 10-10-2019 09:24

Reobertes l'AP-7 i la N-340 a Santa Margarida i els Monjos després de dues hores tallades per una fuita d'etilè. ACN

També s'ha evacuat un polígon industrial per precaució

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

PUBLICITAT

L'autopista AP-7 (en sentit nord) i la carretera N-340 s'han reobert al seu pas per Santa Margarida i els Monjos (Alt Penedès) cap a un quart de vuit del vespre d'aquest dijous després d'haver estat tallades més de dues hores per una fuita en una canonada d'etilè. Ambdues vies s'han tallat a la confluència de Santa Margarida amb Castellví de la Marca i Banyeres del Penedès (tots tres a l'Alt Penedès). A banda, s'ha ordenat el desallotjament preventiu del polígon industrial Casa Nova de Santa Margarida. Protecció Civil ha activat el Pla d'Emergència Exterior del Sector Químic de Catalunya (Plaseqcat). Els Bombers han establert un perímetre de seguretat de 200 metres a l'entorn de la fuita i han supervisat que no hi hagués acumulacions pernicioses de gas.

L'empresa propietària de la canonada d'etilè ha "sectoritzat" el tub i ha augmentat el consum per minimitzar la fuita. En un principi s'havia anunciat que es desplaçaria una torxa de seguretat mòbil a la zona per cremar el producte restant, però finalment s'ha optat per cremar-lo des dels dos extrems del tub. Concretament des de Repsol a la Pobla de Mafumet i des de Inovyn a Martorell.

D'altra banda, Protecció Civil ha anunciat poc després de dos quarts de vuit del vespre que els treballadors que havien estat evacuats de manera preventiva del polígon industrial Casa Nova de Santa Margarida ja havien retornat als seus llocs de feina.

PUBLICITAT

Comentaris

PUBLICITAT

PUBLICITAT

GARRAF

ALT PENEDÈS

BAIX PENEDÈS

Catalunya-Mon