Mostra cervesa artesana

L’Ajuntament impedeix que es faci la mostra de cervesa artesana prevista per la Festa Major

Support Penedès Breweries Sant Sadurní d'Anoia 14-10-2019 11:57

Cervesa artesana. Eix

El col·lectiu Support Penedès Breweries (SBP) que organitzava la fira des de fa 3 anys denuncia que enguany no es podrà fer per una decisió política del govern ERC-JxCat

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

PUBLICITAT

SPB denuncia que la mostra de cervesa artesana prevista per la propera Festa Major de Sant Sadurní d’Anoia s’ha hagut d’anul·lar perquè a última hora el govern ha impedit que es faci. La decisió va ser presa en junta de govern d’aquesta setmana, a menys de dos mesos de la celebració de la fira que ja tenia tots els cervesers tancats. La mostra de cervesa artesana ja havia celebrat dues edicions al juny del 2017 i 2018 amb una gran èxit d’assistència. Aquest 2019, els promotors, d’acord amb la regidoria de cultura, havien plantejat a l’Ajuntament la possibilitat de fer-la per festa major per tal de col·laborar amb la revitalització d’aquesta festa. Des de SPB s’havia acceptat aquesta idea que es portava treballant des del març amb l’ex regidora de cultura, Montse Medall, i l’equip tècnic que valoraven molt positivament la iniciatva.

Des de SPB es denuncia l’engany per part de l’Ajuntament que va fer que la fira es posposés fins al novembre. A més, els membres del col·lectiu han dedicat esforços i recursos a organitzar una fira que al final no es podrà fer per una decisió estrictament política. Des del col·lectu d’aficionats a la cervesa artesana lamenten que l’Ajuntament hagi intentat boicotejar la fira des del primer dia i consideren molt greu que no es vulguin facilitar iniciatives altruistes que només busquen treballar per Sant Sadurní. Des de SPB manifesten la seva desil·lusió amb aquest govern que ha impedit un esdeveniment que havia estat un èxit d’assistència i de valoració per part de tots els afcionats de la cervesa artesana de Sant Sadurní.

Una decisió inesperada

Durant els darrers mesos, des del col·lectiu SPB s’havia treballat amb els cervesers i s’havia assumit fer la festa al mes de novembre.

S’havia abandonat la idea inicial de que la fira es celebrés a l’estiu, entenent que es trobaria una major col·laboració amb l’Ajuntament. Una col·laboració que en els dos primers anys no havia existit, ni les converses mantingudes amb l’antic govern semblava que la predisposició era bona o així es transmetia a la entitat organitzadora.

A partir de juny, amb el canvi de govern, es reprenien les converses en el mateix punt que s’havien deixat, i l’actual regidora de cultura, Marta Castellví (RC), confrmava la predisposició de l’Ajuntament en col·laborar en l’organització de la fira en el marc de la Festa Major.

D’aquesta manera, la mostra de cerves artesana s’organitzaria en el mateix espai dels concerts, l’Ajuntament assumiria les qüestions tècniques i des de SPB s’assumiria la organització de la fira i la gestió dels cervesers, així com actvitats complementàries.

A finals de setembre, es produeix la darrera reunió preparatòria per gestionar els detalls tècnics i Castellví confirmava que tot anava endavant.  El dia 8 d’octubre, a menys de 2 mesos de l’acte, es convocava a l’entitat a una reunió urgent per comunicar una decisió de la junta del govern que s’havia pres el mateix dilluns, en aquesta reunió la regidora de cultura comunicava que el govern havia decidit que la fira no es podia fer "per decisions polítiques". Des del col·lectu SPB s’ofereix diferents possibilitats alternatives que són rebutjades per la regidora, que només contesta que si es vol tirar endavant la fira es faci sense cap tipus de suport de l’Ajuntament, cosa impossible per la dificultat econòmica de fer una fira de cervesa a l’hivern, que implica el lloguer d’una carpa, inassolible per un col·lectiu sense ànim de lucre.

Des de SPB es vol denunciar les mentides de l’actual regidora de cultura, Marta Castellví, i la mala fe del govern ERC- JxCat que no només ha impedit que es celebri aquesta edició de la fIra de cervesa artesana, si no que ha fet perdre temps i esforços als membres del col·lectu i als mateixos cervesers convidats que ja havien confIrmat l’assistència.

PUBLICITAT

Comentaris

PUBLICITAT

GARRAF

ALT PENEDÈS

BAIX PENEDÈS

Catalunya-Mon