Sentència 1-O

El ple de Gelida aprova una moció per rebutjar la sentència del Suprem i reclamar “la llibertat immediata dels presos i preses polítiques”

Redacció Gelida 17-10-2019 10:00

La moció també mostra el compromís amb el dret a l’autodeterminació i es reafirma en el caràcter pacífic del moviment independentista català

Uneix-te al nostre canal de Telegram https://t.me/eixdiari i rebràs tota la informació abans que ningú.

PUBLICITAT

Aquest dimarts l’Ajuntament de Gelida ha celebrat un ple extraordinari i urgent per debatre una moció de resposta a la sentència de Tribunal Suprem. La moció, basada en la redactada per l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) i l’Associació Catalana de Municipis (ACM), ha estat aprovada amb els vots a favor ERC, Gelida per la República - Primàries Catalunya, Gelida en Comú i  la CUP, i l’abstenció del PSC.

El text aprovat considera que “la democràcia a l'Estat espanyol mostra símptomes inequívocs d’estar tocada de mort (...) reclamem la llibertat de totes les persones preses i exiliades polítiques, perquè no han comès cap delicte. Vivim amb tristor i profunda indignació la sentència, que suposa una vulneració dels drets polítics individuals de les persones condemnades, de les preses i exiliades polítiques, i una retallada dels drets i llibertats col·lectives”.

Per aquest motiu, la moció manifesta “el rebuig a la sentència condemnatòria emesa pel Tribunal Suprem en relació al judici de l’1 d’octubre i la causa independentista, constatant que representa una regressió dels drets i les llibertats de la ciutadania de Catalunya”.

El text també reclama “la llibertat immediata de tots els presos i preses polítiques i exigir l’amnistia de tots ells i elles, i de tots els exiliats i exiliades, com a reconeixement de l’absència de cap delicte vinculat a la celebració del referèndum de l’1 d’octubre i a qualsevol altra acció política celebrada durant els dies previs i posteriors a aquesta data”.

Finalment la moció també mostra el compromís amb el dret a l’autodeterminació i es reafirma en el caràcter pacífic i no violent del moviment independentista català. En aquest sentit, es condemna “tots els intents de criminalització del moviment independentista que les seves diferents institucions, òrgans, poders i alguns mitjans de comunicació volen construir”. I remarca la “ferma voluntat de seguir treballant per garantir els drets i llibertats de tota la citadania de Gelida, la defensa del diàleg i els principis democràtics i la pluralitat política”.

PUBLICITAT

Comentaris

PUBLICITAT

PUBLICITAT

GARRAF

ALT PENEDÈS

BAIX PENEDÈS

Catalunya-Mon