Diputació

Nous mapes de patrimoni de Rellinars i Torrelles de Foix

Redacció Torrelles de Foix 17-10-2019 04:48

Pou de Cal déu negre a Torrelles de Foix.. Ajuntament de Torrelles

Es tracta d'una eina essencial perquè els ajuntaments treballin per a la protecció i conservació dels seus bens culturals

Uneix-te al nostre canal de Telegram https://t.me/eixdiari i rebràs tota la informació abans que ningú.

PUBLICITAT

L’Oficina de Patrimoni Cultural (OPC) de la Diputació de Barcelona ha enllestit dos nous mapes amb inventari d’elements del patrimoni cultural i natural del territori. Una eina essencial perquè els ajuntaments treballin per a la protecció i conservació dels seus bens culturals.

Diumenge passat es va fer la presentació pública del Mapa de Patrimoni Cultural de Rellinars. Aquesta presentació va ser realitzada al Casal de Cultura L’Escola amb representants de l'Ajuntament, encapçalats per l’alcaldessa Marta Roqué.

En aquest mapa s'han inventariat 424 elements, dels quals el 69,5% correspon a patrimoni immoble (edificis, conjunts arquitectònics, elements arquitectònics, jaciments arqueològics i obra civil), un 3% és moble (col·leccions, objectes i elements urbans), 3% documental (fons documentals i d’imatges), 5% immaterial (manifestacions festives, tradicions orals, música i dansa, costumari i tècniques artesanals) i un 19,5% natural (zones d’interès natural i espècimens botànics singulars).

D'altra banda, el passat 10 d’octubre es va lliurar el Mapa de Patrimoni Cultural de Torrelles de Foix a l’Ajuntament, fruit del corresponent conveni signat amb el municipi. Amb aquest treball s’han inventariat 240 elements del patrimoni cultural i natural del terme, dels quals el 91% corresponen a patrimoni immoble, un 1% és moble, un 2,5% documental, un 2,5% immaterial i un 3% natural.

176 municipis ja disposen de mapa de patrimoni cultural

Els mapes del patrimoni cultural es realitzen per tècnics de l’OPC amb la col·laboració de persones de cada municipi que hi aporten els seus coneixements fruit de la seva recerca.

L’OPC realitza des de fa més de 20 anys aquests mapes del municipis de la demarcació de Barcelona per als ajuntaments que ho sol·liciten. Actualment, hi ha 176 municipis on ja s’ha elaborat el mapa i diversos més es troben en diferents processos de realització.

PUBLICITAT

Comentaris

PUBLICITAT

GARRAF

ALT PENEDÈS

BAIX PENEDÈS

Catalunya-Mon