Consell Executiu

El Govern crea la Comissió Territorial d'Urbanisme del Penedès

ACN Vilafranca del Penedès 22-10-2019 05:21

Serà l'òrgan competent en planificació territorial i urbanística de la Vegueria

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

PUBLICITAT

El Govern ha aprovat a la reunió del Consell Executiu d’aquest dimarts la creació de la Comissió Territorial d'Urbanisme del Penedès. Aquesta comissió serà l'òrgan que haurà de planificar urbanísticament i territorial la Vegueria Penedès, creada el 2010. La nova comissió s'encarregarà de donar el vistiplau als projectes urbanístics que es tirin endavant a les comarques de l'Alt Penedès, el Baix Penedès, el Garraf i els municipis de l'Anoia que no van voler seguir formant part de l'àmbit de la Catalunya Central. En el decret aprovat aquest dimarts pel Govern també es preveu una modificació en la composició d'aquestes comissions territorials per fer-les més plurals i eficients i per augmentar la transparència en la presa de decisions.

Així, hi haurà més membres designats pels col·legis professionals directament relacionats amb les matèries d'urbanisme, habitatge i medi ambient i s'ampliaran el nombre de vocals designats per les associacions d'entitats locals més representatives. Alhora es garantirà la representació de municipis amb diferent nombre d'habitants.

A partir d'ara s'obre un termini de dos mesos per constituir la comissió.

PUBLICITAT

Comentaris

PUBLICITAT

PUBLICITAT

GARRAF

ALT PENEDÈS

BAIX PENEDÈS

Catalunya-Mon