Via pública

Les façanes

Francesc Carafí Sant Sadurní d'Anoia 27-10-2019 12:44

Ateneu de Sant Sadurní d'Anoia. Eix

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

PUBLICITAT

Las façanes públiques i privades de un municipi s’han de preservar i mantenir. Formen part de la modernització i conservació del paisatge urbanístic.

En un poble, al igual que en una ciutat, la vessant arquitectònica d’aquesta part que forma el conjunt de l’edifici, ha de ser totalment conservada o renovada. No a façanes “deixades, oblidades”. La bellesa, estètica municipal, és sens dubte el que defineix i situa en primera línia o no, al poble o ciutat en la que convivim.

En la població de Sant Sadurní d’Anoia, es poden veure dels dos tipus, públiques i privades. I evidentment es nota molt, si la reparació es fa o no. En les privades, els seus propietaris no li donen la importància que es té de donar. La seva netedat i pulcritud, són dues virtuts a tenir en compte.

Les publiques, el mateix nom ho diu. La regidoria o àrea corresponent, és l’encarregada de reformar-arreglar aquest conjunt, que és part fonamental de les façanes.

D’aquí venen les “subvencions-ajudes”, que els ajuntaments destinen per les rehabilitacions d’aquestes, ja siguin públiques i o privades.

PUBLICITAT

Comentaris

PUBLICITAT

GARRAF

ALT PENEDÈS

BAIX PENEDÈS

Catalunya-Mon