Cinema del Vi i el Cava

Assumpta Serna rep el Premi Honorífic del Most 2019

ACN/ Xavi Toscano Vilafranca del Penedès 07-11-2019 10:31

Assumpta Serna rep el Premi Honorífic del Most 2019. ACN

La gala d’inauguració del festival penedesenc reconeix l’extensa carrera internacional de l’actriu catalana

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

PUBLICITAT

La 9a edició del Most, el Festival Internacional de Cinema del Vi i el Cava, ha lliurat aquest dijous al vespre el Premi Honorífic a l’actriu catalana Assumpta Serna. L’actriu ha recollit el premi mostrant-se “contenta i agraïda” perquè aquest reconeixement “demostra que hi ha gent que recorda el meu passat d’actriu”, ha dit després d'explicar que a partir d’ara els seus projectes els centrarà en dirigir teatre i cinema. El Most s’allargarà durant 10 dies i aproparà fins al Penedès més de 80 pel·lícules, que competiran en les tres seccions oficials del festival. El seu director, Xavier Fornos, ha explicat que és un festival que està creient en “la quantitat i en la qualitat” de pel·lícules que es projecten.

Assumpta Serna ha rebut el premi d’honor enmig d’un gran aplaudiment del públic que gairebé omplia totes les localitats de l’Auditori Municipal de Vilafranca del Penedès, l’espai escollit per celebrar una gala d’inauguració presentada per l’actriu Cristina Brondo. Els organitzadors del festival han remarcat que el lliurament del premi a Serna vol ser un reconeixement a la seva dilatada trajectòria internacional en el món del cinema. Per això, el Most ha programat una sessió especial amb la projecció dues de les seves pel·lícules, El maestro de esgrima (Pedro Olea, Espanya 1982) i la comèdia ¡He matado a mi marido!, un film americà que no s’ha projectat mai a Espanya.

El premi d’Assumpta Serna és el primer dels dos guardons d’honor que el Most ha volgut repartir aquest any. El director de cinema Ventura Pons també rebrà el mateix reconeixement durant la sessió del dissabte 16 de novembre. En el cas de Pons el Most el premia per la seva trajectòria com a cineasta i pel seu suport al cinema des de diferents vessants, incloent-hi també l’exhibició”.

Amb la gala d’inauguració d’aquest dijous, que ha acabat amb la projecció de la pel·lícula ‘Especiales’ dels francesos Eric Toledano i Olivier Nakache, el Most 2019 comença 10 dies de projeccions centrades en la temàtica del vi i el cava, les quals s’estendran a diferents poblacions del Penedès. En total, 34 cintes competiran a la Secció Collita mentre que una trentena de curtmetratges entraran en competició a la Secció Brots. El programa del festival el completen desenes de tastos i activitats a caves i cellers. Una de les novetats d’aquesta edició és la festa de cloenda del Most que anirà a càrrec d’una sessió musical de Miqui Puig DJ al pati del Vinseum, el dissabte 16 de novembre.

PUBLICITAT

Comentaris

PUBLICITAT

GARRAF

ALT PENEDÈS

BAIX PENEDÈS

Catalunya-Mon