Mostra multisectorial

La Fira de Novembre mostra la vitalitat econòmica de Vilanova i en reivindica la capitalitat

Redacció Vilanova i la Geltrú 08-11-2019 05:36

La Fira de Novembre mostra la vitalitat econòmica de Vilanova i en reivindica la capitalitat. Ajuntament de Vilanova

Aquesta tarda se suspenen les activitats de la Fira de Novembre a l’escenari gran al parc de Baix-a-mar i es tanca també tota la zona d'expositors per les ràfagues de vent

Uneix-te al nostre canal de Telegram https://t.me/eixdiari i rebràs tota la informació abans que ningú.

PUBLICITAT

La consellera d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Teresa Jordà i l'alcaldessa de la ciutat, Olga Arnau, acompanyades de la Corporació municipal han passejat per la Fira de Novembre de 2019 en l'obertura oficial del certamen, que enguany arriba a la 29a edició. Aquesta tarda s'han suspés les activitats de la Fira de Novembre a l’escenari gran al parc de Baix-a-mar i s'ha tancat també tota la zona d'expositors del parc de Baix-a-Mar, espai Teta, artesans, UPC, drons,  per les ràfagues de vent.  La zona d’artesans també ha quedat tancada. 

La vitalitat del teixit productiu de la capital del Garraf, que es materialitza a la plaça de la Vila on hi són  presents els quatre motors econòmics de la ciutat, ha estat el fil conductor de l'acte d'obertura de la fira a càrrec del regidor de Promoció Econòmica i Projecció de Ciutat, Jordi Medina, de l'alcaldessa de VNG, Olga Arnau i de la consellera d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Teresa Jordà.

El regidor Jordi Medina ha destacat l'edició d'enguany “amb més de 300 empreses participants” i ha posat l'accent en el desenvolupament econòmic de la ciutat que es posa de manifest en aquests tres dies de celebració de la Fira de Novembre. Jordi Medina ha afirmat que “la fira és el mirall dels sectors econòmics de la ciutat i convida a passejar, mirar comerços i entrar a restaurants més enllà del recinte firal”.  Per la seva banda, l'alcaldessa Olga Arnau ha identificat la plaça de la Vila “com a punt neuràlgic on hi ha representats els quatre sectors econòmics: el sector primari, amb la Confraria de Pescadors, Celler de Viticultors i Mercats Municipals; el sector empresarial; el sector serveis i turisme i també el coneixement i la innovació” de la mà de l'IMET i Neàpolis. L'alcaldessa de la ciutat ha qualificat la fira com un “esdeveniment interessant per al territori, el més rellevant de la comarca”.

La consellera Teresa Jordà, per la seva banda, s'ha referit a la Fira de Novembre com “la fira de referència del Garraf i del territori”. La consellera d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació ha parat de la importància del sector primari en el desenvolupament econòmic del territori i ha destacat que ”la Confraria de Pescadors de VNG és una de les més importants del país en el marc de l'estratègia marítima de Catalunya”. Teresa Jordà ha parlat de la ciutat pel seu “gran patrimoni cultural, gastronòmic i arquitectònic” i ha posat la Fira de Novembre com a exemple i “prova fefaent que la ciutat batega amb força”.

La consellera Teresa Jordà, que en el seu parlament ha fet esment a la situació que viu el nostre país tot afirmant que “aquesta és una fira que arriba en un context d'emergència democràtica on es vulneren tots els drets civils i polítics”. Així mateix, Teresa Jordà ha posat l'accent en el fet que aquesta és una fira multisectorial que posa de relleu el territori i ha afirmat que “la capital del Garraf batega i ho fa amb força. Vilanova i la Geltrú, inventa i es reinventa i és un orgull venir avui a acompanyar-vos”. La consellera ha finalitzat el seu parlament amb un “Visca Vilanova i la Geltrú. Visca la Llibertat!”

 

29a Fira de Novembre

La Fira de Novembre ocupa enguany una superfície total de 66.000m2. El nombre d'expositors se situa en els gairebé 300 i els principals sectors amb presència firal són la promoció i el comerç local. Enguany el programa d'activitats al voltant d'aquest certamen multisectorial aplega més de 200 activitats per a tot els públics i gustos.

Entre les novetats, destaca l'Espai Enogastronòmic que se situa al Museu Papiol, i l'Espai Teta, un espai pensat per a les famílies amb nadons i infants fins a 6 anys, ubicat al parc de Baix-a-Mar, on poder alletar amb tranquil·litat o bé jugar en un recinte habilitat per a la canalla amb acompanyament d'un adult.

També ha estat una iniciativa novedosa enguany el fet que els punts d'informació de la Fira de Novembre disposen, per poder ser consultat, del programa d'activitats en sistema Braille.

PUBLICITAT

Comentaris

PUBLICITAT

PUBLICITAT

GARRAF

ALT PENEDÈS

BAIX PENEDÈS

Catalunya-Mon