Oci ferroviari

L'aniversari del Funicular, gran protagonista de la Funifira de Gelida

Redacció Gelida 12-11-2019 07:14

L'aniversari del Funicular, gran protagonista de la Funifira de Gelida. Ajuntament de Gelida

Aquest cap de setmana Gelida ha viscut una Funifira molt especial celebrant el 10è aniversari de la Fira de maquetisme i l'oci ferroviari i el 95è del Funicular de Gelida amb una bona participació

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

PUBLICITAT

Del 8 al 10 de novembre va tenir lloc la celebració de la 10a edició de la Funifira a Gelida, que va comptar amb una gran afluència de públic en tots els seus espais, que van poder gaudir de la fira temàtica, de la fira gastronòmica i de les activitats paral·leles que es van organitzar, com els concerts de la Big Band de l'EMMG i el grup gelidenc Beat Road, el tast de productes i el Trenet Solidari per la Marató de Tv3. A més, de totes les novetats programades per aquesta edició, com la visita comentada al Funicular, un taller per fer una maqueta del Funi amb elements reciclats o la visita de Gelida amb el Trenet Turístic, una visita panoràmica amb llocs d'interès com el Castell o les torres modernistes.

A l'obertura oficial d'aquesta nova edició, es va comptar amb la presència del Vicepresident de la Generalitat de Catalunya, en Pere Aragonès, que juntament amb l'Alcaldessa de Gelida, Lluïsa Llop, i el regidor de Turisme, Daniel Garcia Peris, donaven el tret de sortida dissabte al matí a la Fira temàtica i a un cap de setmana ple d'activitats. Posteriorment, la comitiva encapçalada pel Vicepresident va visitar els diferents espais, acabant la visita a l'Estació del Funicular de Gelida. Un Funicular que dissortadament va tenir un problema tècnic el mateix dissabte al matí, i per evitar agreujar el problema, va estar sense servei el cap de setmana a l'espera de les avaluacions que s'executaran en els pròxims dies.

Un dels moments més esperats del cap de setmana, va ser la celebració dels 95 anys del Funicular de Gelida, element identitari del municipi i eix motor de la Fira. La festa d'aniversari, que va generar molta expectació i va omplir l'espai destinat en el Passeig Rosell i Massana, davant de l'Estació Superior del Funicular, va estar marcada pel caràcter festiu i la participació de diferents entitats del municipi, com van ser l'Esbart Rocasagna, els Bastoners de Gelida, les Escoles Gelida Teatre, la Coral Vallbardina, la Batucada Tukats de Gelida, els Vailets de Gelida, que amb les seves actuacions van fer gaudir al públic assistent. L'acte va estar presidit pel President dels Ferrocarrils de la Generalitat Catalunya, en Ricard Font, que acompanyat per l'Alcaldessa de Gelida, Lluïsa Llop, i el regidor de Turisme, en Daniel García Peris, van posar de manifest la importància del Funicular pel municipi i l'esforç fet per recuperar-lo aquesta passada primavera després de més de 3 anys inactiu per problemes tècnics. La celebració va acabar amb l'animació de les Balkan Paradise Orchestra, que van oferir algunes peces del seu repertori, i un castell de focs a càrrec dels Diables de Gelida que van fer pujar un pastí d'aniversari amb un 95 ben visible a l'escenari.

En aquesta edició, Gelida consolida una vegada més la Funifira, la fira d'oci ferroviari, maquetisme, gastronomia i de vins i caves, tot potenciant els elaboradors i restauradors locals. Al llarg del cap de setmana es calcula que més de 4500 assistents han omplert els diferents espais de la fira, augmentant tant els tiquets venuts com els visitants que van venir a l'esdeveniment, convertint-la un any més en una eina de dinamització econòmica i turística del municipi al voltant del Funicular que es completa amb visites guiades al Castell i als cellers locals, la ruta modernista, música, una exposició i el torneig de pàdel, a més de les activitats temàtiques i els tallers.
L'organització de la Funifira assegura que ja s'està començant a treballar per l’edició següent, cercant noves activitats i propostes per oferir als visitants, i seguir consolidant Gelida com a lloc de visita i com a porta del Penedès.

PUBLICITAT

Comentaris

PUBLICITAT

PUBLICITAT

GARRAF

ALT PENEDÈS

BAIX PENEDÈS

Catalunya-Mon