Feminisme

Mònica Ventura, l'escriptora vilanovina que ajuda a empoderar al dona

Redacció Vilanova i la Geltrú 12-11-2019 07:40

Mònica Ventura, l'escriptora vilanovina que ajuda a empoderar al dona. EIX

Presenta aquest dissabte al Foment Vilanoví la trilogia sobre el creixement personal Leonas

Mónica Ventura és una escriptora novella que després de la seva experiència de vida va decidir emprendre un projecte per a ajudar i apoderar a la dona, a través dels seus llibres

Uneix-te al nostre canal de Telegram https://t.me/eixdiari i rebràs tota la informació abans que ningú.

PUBLICITAT

Mónica Ventura és una escriptora novella que després de la seva experiència de vida va decidir emprendre un projecte per a ajudar i apoderar a la dona, a través dels seus llibres. És per aquest motiu que s'ha unit a HÈLIA, Associació d'ajuda a dones que pateixen violència de gènere, perquè el 10% de la recaptació de les vendes es destinin al programa “Veïnes x Veïnes”. Un projecte que té com a objectiu impulsar, formar i coordinar grups de dones de cada barri per a sensibilitzar i acompanyar a les veïnes que sofreixen violència masclista.

L'autora relata que “els seus primers 25 anys de vida es van desenvolupar entre crits, cops i silencis imposats pel seu pare”. Això va accentuar una crisi posterior als 40 anys, que va provocar un profund treball personal i acadèmic en creixement personal, durant els últims 11 anys. Va comprendre quin era el sentit de la seva vida: ajudar a dones que haguessin passat per situacions similars. La seva convicció és tan ferma que l'ha portat a auto editar els seus llibres: Leonas en Silencio, Leonas que Rugen i Leonas y Diosas. Aquests són el resultat de la seva pròpia experiència i coneixements, i tenen com a objectiu acompanyar activament a dones en crisis vitals, bloquejos o situacions de maltractament. Oferint eines per a aconseguir noves perspectives de vida orientades a la motivació, la fortalesa interior i la seguretat personal, des d'un pensament constructiu i de superació. Aquests llibres es dirigeixen a persones que no necessàriament llegeixen però que necessiten ajuda, amb la qual cosa, el lector es trobarà davant una lectura pròxima i real.

Els llibres poden adquirir-se a través de la seva pàgina web, i es presentaran el 16 de novembre a Barcelona. És conegut que novembre és un mes d'alta sensibilització cap a la violència masclista i on la dona té un protagonisme especial. És un moment de gran activisme on es dóna veu a la dona. Segons l'escriptora: “Va arribar un moment en què vaig comprendre quin era el sentit de la meva vida. Tot el que he viscut m'ha portat a aquest moment i a aquest propòsit: fer el possible per a ajudar a dones que puguin estar en les circumstàncies en les quals jo he estat i escriure els llibres que m'hagués agradat llegir a mi en les pitjors situacions de la meva vida. Vaig considerar que no podia perdre molt de temps, amb la qual cosa, el meu focus, la meva energia i els meus estalvis estan totalment dirigits a aquest efecte. Amb la convicció i la Fe necessàries com per a creure en el que no veus. Sinó, en el que sents que has de fer".

PUBLICITAT

Comentaris

PUBLICITAT

GARRAF

ALT PENEDÈS

BAIX PENEDÈS

Catalunya-Mon