Institut Pere Mata

El Centre de Salut Mental d'Adults del Vendrell fa 20 anys

Redacció El Vendrell 14-11-2019 09:42

El Centre de Salut Mental d'Adults del Vendrell fa 20 anys. CSMA

Els professionals del dispositiu valoren aquest àmbit territorial com a complex perquè existeix un elevat nombre de famílies desestructurades, un elevat consum de tòxics, i una població amb escassos recursos econòmics

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

PUBLICITAT

Centre de Salut Mental d'Adults (CSMA) d'El Vendrell de l’HU Institut Pere Mata ha fet 20 anys en la seva ubicació actual (al carrer Camí Reial, 5 baixos). Aquesta efemèride ha servit a l’equip professional per a fer un repàs de la història de l'atenció en salut mental a la població del Baix Penedès des que es van iniciar les primeres consultes l’any 1987.

El CSMA d’El Vendrell atén la població de la comarca del Baix Penedès, incloent-hi la capital comarcal, els municipis de Calafell i Segur de Calafell i la resta de municipis d’interior. Els professionals del dispositiu valoren aquest àmbit territorial com a complex perquè existeix un elevat nombre de famílies desestructurades, un elevat consum de tòxics, i una població amb escassos recursos econòmics i socials.

A més, consideren que la comarca no disposa de recursos sanitaris, els recursos lúdics són escassos i les mancances del transport públic dificulten els desplaçaments dins la comarca i també cap a altres dispositius sanitaris de fora del Baix Penedès, com el Centre d'Atenció i Seguiment de drogodependències (CAS) o l’Hospital Universitari Institut Pere Mata.

Fins l'any 1993 el CSMA realitzava les visites a la Policlínica Comarcal i, posteriorment, en un pis a prop del Restaurant el Molí, durant un any. En 1994 el servei es va traslladar a un edifici anomenat CAP al costat de l'antic jutjat i, finalment l'any 1999 al centre on ara està ubicat. Als inicis l'equip professional el composen una treballadora social i un psiquiatre mentre que avui està integrat per un grup multidisciplinar de 17 professionals.

PUBLICITAT

Comentaris

PUBLICITAT

PUBLICITAT

GARRAF

ALT PENEDÈS

BAIX PENEDÈS

Catalunya-Mon