Inundacions

El director de l’ACA es compromet a fer un actuació de manteniment urgent a la riera de les Roquetes

Redacció Sant Pere de Ribes 14-11-2019 04:22

El director de l’ACA es compromet a fer un actuació de manteniment urgent a la riera de les Roquetes. Ajt Sant Pere de Ribes

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

PUBLICITAT

El govern de Sant Pere de Ribes s’ha reunit amb el director de l’Agència Catalana de l’Aigua, Joan Ridao, per demanar una actuació urgent a la riera de les Roquetes que eviti el seu desbordament quan plou de manera intensa. Els responsables de l’ACA, acompanyats pels representats i tècnics municipals, es va reunir la setmana passada a les dependències municipals de les Roquetes i  després van visitar in situ alguns dels trams que presenten més problemes al seu pas pel municipi.

L’alcaldessa, Abigail Garrido; el regidor d’Urbanisme, Fran Perona; i la regidora d’Espai públic i Medi ambient, Montserrat Vico; van mostrar a Ridao l’estat de la riera en una visita tècnica perquè pogués avaluar la situació i prendre les mesures adequades. L’executiu local insisteix en que cal una actuació el més aviat possible per evitar el seu desbordament cada vegada que plou de manera intensa i evitar més inundacions. A més, durant la trobada, Garrido també va demanar a l’ACA que s’estudiï el cobriment d’una part de la riera compresa entre el pavelló i el mercat perquè es pugui reconvertir en zona de passeig.

Com a resposta a les peticions de l’Ajuntament, l’Agència Catalana de l’Aigua reconeix la necessitat de fer una actuació de manteniment immediata per evitar les situacions causades pels forts aiguats. En aquest sentit, l’ACA s’ha compromès a fer uns treballs de neteja a la llera de la riera previstos en un paquet de mesures d’emergència destinades a municipis que pateixen situacions com las nostra. Les tasques consistiran en treure tota la base de fang del tram de la riera de Les Roquetes que conflueix amb Vilanova i la Geltrú i fer una inversió necessària per millorar aquest punt baix i el retorn d’aigua derivat del contrapendent existent.

PUBLICITAT

Comentaris

PUBLICITAT

GARRAF

ALT PENEDÈS

BAIX PENEDÈS

Catalunya-Mon