Enoturisme

La Llotja s'encamina al turisme gurmet a partir d'avui al Garraf

Redacció Sant Pere de Ribes 18-11-2019 09:22

Visita guiada al Centre d'Interpretació de la Malvasia. EIX

La segona quinzena de novembre, la inèdita denominació d'origen Terra i Mar emmarcarà un seguit d'actes de diferent format i amb una diversitat de protagonistes

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

PUBLICITAT

Aquest dilluns, Sergi de Meià, reconegut xef i alhora president de la Fundació de l'Institut Català de Cuina i la Cultura Gastronòmica, obrirà la programació de la Llotja 2019 de la mà d'en Xavier Mestres, "restauranter de tota la vida" i artífex de nombroses fites al capdavant del Peixerot i L'Avi Pau. Aquest primer episodi de La Llotja serà a la Finca Mas Solers, a Sant Pere de Ribes, a les 11h30. Les primeres intervencions aniran a càrrec de l'alcaldessa, Abigail Garrido; el diputat adjunt de l'àrea de Turisme, Juan L. Ruiz, i la presidenta de NODE Garraf, Rosa Huguet. També es faran d'escoltar els representants del Gremi d'Hostaleria de Vilanova i la Geltrú, Jordi Gasol, i del Gremi de Sitges, Alejandro Eguía, així com el director de l'Institut Joan R. Benaprès de Sitges, Samuel Valls; tots ells presentats per la regidora de Turisme de Sant Pere de Ribes, Antònia Pulido. El preàmbul de La Llotja clourà amb un showcooking a càrrec de Sergi de Meià i la participació de l'Escola d'Hostaleria de Sitges.

La primera setmana de La Llotja acabarà diumenge amb un doble programa: el Festival del Xató i Concurs nacional de Xató Pere Tapias, al Mercat de Mar de Vilanova, a partir de les 11h, i, a banda, el recorregut guiat per la ruta dels americanos a Ribes, amb tast final de producte artesà, també a les 11h.

D'aquesta manera la tercera edició de La Llotja composa un menú d'arguments que accentuen la tradició culinària, la cultura gastronòmica i els productes de proximitat. Així, productors. elaboradors, restauradors i comunicadors són els protagonistes de la moguda Terra i Mar. Tot plegat té un embolcall promocional amb etiquetatge enogastronòmic. Vet aquí que, en qüestió de poc temps, la nostra podria ser una destinació de turisme gurmet de primera referència a Europa.

Organitzada per NODE Garraf, la Llotja compta amb el suport de la Diputació de Barcelona i la Mancomunitat Penedès Garraf i la col·laboració especial de l'Escola d'Hostaleria de Sitges, Finca Mas Solers i Confraria de Pescadors de Vilanova. Hi participen activament els ajuntaments de la comarca, entitats gremials, associacions, empreses i professionals del sector.

La Llotja 2019 reivindica el peix senzill

El Sopar del peix senzill es farà aquest divendres 22 de novembre, a les 20h, a l'Escola d'Hostaleria de l'Institut Joan Ramon Benaprès de Sitges L'edició d'aquest 2019 de La Llotja, manté l'aposta per posar en valor el producte autòcton i genuí, com un dels eixos identificatius del territori. Un producte que, malgrat les dificultats comercials que pugui tenir, a mans dels professionals de la cuina esdevé un autèntic producte gourmet.

El cas del peix senzill és paradigmàtic d'aquesta filosofia que impregna l'esperit de funcionament de La Llotja: els pescadors de la comarca del Garraf capturen, sovint, espècies que s'han considerat menors a nivell de gran comercialització, però que històricament ja han estat a moltes cases particulars. L'aposta d'aquesta quinzena enogastronòmica de La Llotja és que professuionals i gran públic detectin tot el potencial d'aquest peix, que pot ser el protagonista tant de receptes clàssiques com de modernes innovacions de caire gourmet.

Per mostrar tot el potencial del peix senzill, l'Escola d'Hostaleria de l'Institut Joan Ramon Benaprès de Sitges acull el Sopar del peix senzill, aquest divendres 22 de novembre a partir de les 8 del vespre. Diversos restaurants del Garraf i del Penedès seran els encarregats de mostrar l'ampli ventall de plats de cuina marinera que es poden fer amb un producte autòcton i genuí com el peix senzill procedent de la nostra costa. En aquesta ocasió, el Sopar del peix senzill s'obre tant a professionals del sector com al públic en general (que haurà de reservar plaça al web www.lallotja.info).

D'aquesta manera, empresaris i directors d'hostaleria, professionals del turisme, gastrònoms i periodistes compartiran espai i plats amb el públic interessat a conèixer més sobre el peix senzill. www.lallotja.info La Llotja és una iniciativa enogastronòmica que realitza NODE Garraf i que en aquest sopar té la col·laboració de la Confraria de Pescadors de Vilanova, DO Penedès, l'Associació Vinícola de Catalunya i l'Escola d'Hostaleria de l'Institut Joan Ramon Benaprès, amb el suport de la Xarxa de Productes de la Terra.

PUBLICITAT

Comentaris

PUBLICITAT

PUBLICITAT

GARRAF

ALT PENEDÈS

BAIX PENEDÈS

Catalunya-Mon