Nova etapa

Rosa Gubianes: "el Garraf és una comarca molt viva, però tranquil·la pel que fa a fets delictius"

Redacció Vilanova i la Geltrú 19-11-2019 10:51

La inspectora dels Mossos d'Esquadra Rosa Gubianes deixa la direcció de l’Àrea Bàsica Policial del Garraf. EIX

La fins ara inspectora en cap de la comissaria dels Mossos assumeix ara la direcció de la Unitat d’Igualtat i Equitat dels Mossos d'Esquadra

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

PUBLICITAT

La inspectora dels Mossos d'Esquadra Rosa Gubianes ha deixat la direcció de l’Àrea Bàsica Policial del Garraf, un càrrec que assumeix des de fa 12 anys, coincidint amb el desplegament de la policia de la Generalitat a la comarca. La de Vilanova i la Geltrú ha estat la destinació més llarga de la inspectora Gubianes, que ha destacat per la seva implicació en el teixit associatiu de la comarca durant els seus anys de servei al Garraf.

Rosa Gubianes defensa que el Garraf és una comarca molt viva, que viu intensament el seu calendari festiu i que és tranquil·la pel que fa a fets delictius: "en aquests anys hem tingut alguna situació molt greu, però el Garraf en general és una comarca tranquil·la". El turisme i el creixement de la població durant els mesos d'estiu són els factors més determinants de la comarca en l'àmbit de la seguretat, en la mateixa línia que la dispersió de la població en urbanitzacions periurbanes. Per això els delictes més habituals són els furts i els robatoris, segons les dades dels Mossos d'Esquafra.

Gubianes s'ha traslladat a la comissaria de Les Corts, a Barcelona, on lidera un nou projecte com a cap de la Unitat d’Igualtat i Equitat de la PGME: "som la policia de l'Estat amb més presència de dones a la plantilla, el 21% dels agents són dones, però encara queda molta feina a fer si ens comparem amb cossos de seguretat europeus".

PUBLICITAT

Comentaris

PUBLICITAT

GARRAF

ALT PENEDÈS

BAIX PENEDÈS

Catalunya-Mon