Carnaval 2020

Santa Margarida i els Monjos aprova unes bases pioneres al Penedès per fomentar un Carnaval no-sexista

Redacció Santa Margarida i dels Monjos 19-11-2019 04:16

El consistori subvencionarà les carrosses que difonguin exclusivament música lliure de sexisme i fomentin el respecte vers les dones

Uneix-te al nostre canal de Telegram https://t.me/eixdiari i rebràs tota la informació abans que ningú.

PUBLICITAT

El ple extraordinari de l’Ajuntament de Santa Margarida i els Monjos va servir per aprovar ahir la modificació de les bases generals i específiques per atorgar subvencions per participar a la rua de Carnaval del municipi l’any vinent i que promouen la igualtat entre homes i dones, un punt que esdevé pioner en les bases dels carnavals dels municipis del Penedès i el Garraf.

Així, les carrosses inscrites que difonguin exclusivament música lliure de sexisme i respecte envers les dones rebran una subvenció de 150€ i 90€, les comparses. Per a la participació complint la resta de requisits establerts en les bases, les carrosses rebran 50€ i els grups i comparses, 30.

En el plenari d’octubre i en una reunió posterior amb els grups municipals es va consensuar la modificació de les bases del Carnaval. Tot i així, finalment les bases només es van aprovar amb els vots favorables del PSC, mentre que PA-CUP es va abstenir i ERC i JuntsxCat hi van votar en contra.

Una de les mesures que s’impulsaran serà la creació d’una comissió de seguiment que avaluarà les lletres de les cançons que s’inclouen en el llistat que ha de presentar cada participant. Durant la rua, diversos voluntaris es repartiran per comprovar que les músiques utilitzades s’ajusten als requisits de lliure de sexisme i respecte envers les dones.

Per a l’equip de govern, l’objectiu és “sensibilitzar els participants en la igualtat amb un reforç positiu i no en la prohibició”. D’aquesta manera es vol continuar en la línia iniciada l’any passat de foment de música no sexista, una voluntat que ara queda regulada.

PUBLICITAT

Comentaris

PUBLICITAT

GARRAF

ALT PENEDÈS

BAIX PENEDÈS

Catalunya-Mon