Vegueria Penedès

Neix la taula territorial per atendre els joves migrats sols que arriben al Penedès-Garraf

Redacció Vilafranca del Penedès 20-11-2019 06:09

Neix la taula territorial per atendre els joves migrats sols que arriben al Penedès-Garraf. Generalitat de Catalunya

Pere Regull: 'La nostra preocupació és acollir amb garanties els joves emigrats sols que arriben a Catalunya buscant un futur millor'

Uneix-te al nostre canal de Telegram https://t.me/eixdiari i rebràs tota la informació abans que ningú.

PUBLICITAT

Aquest matí s´ha constituït a la Delegació del Govern del Penedès la Taula territorial d´atenció als joves migrats sols al Penedès-Garraf, una eina que ha de servir per treballar coordinadament des dels diferents departaments de l´administració catalana amb els ajuntaments, consells comarcals i entitats socials,  per tal de millorar l´acollida i la inclusió dels menors que arriben a Catalunya.

La reunió, convocada pel delegat del Govern al Penedès, Pere Regull, ha comptat amb la presència de representants dels municipis de Vilafranca, Vilanova, Sant Pere de Ribes, Sitges i Sant Sadurní i amb representants dels consells comarcals de l´Alt Penedès i el Garraf, representants de les entitats socials Diagrama, Actua, Gedi i Càritas, a més de representants dels departaments de salut, ensenyament, immigració, atenció a la infància i joventut, treball i interior.

L´objectiu de la taula és el de trobar espais de coordinació al territori per veure com es poden millorar els canals d´articulació  pel que fa a l´acollida dels menors migrats sols que arriben a Catalunya i, sobretot, coordinar i crear sinèrgies entre tots els agents implicats.
“La nostra preocupació és acollir amb garanties els joves emigrats sols que arriben a Catalunya buscant un futur millor” ha remarcat  el delegat del govern, Pere Regull, i en aquest sentit ha apel·lat als assistents a treballar conjuntament per poder donar resposta a aquestes expectatives. “Aconseguir això passa per tres elements claus: formar-los, poder-los incorporar al mercat laboral i aconseguir la seva inclusió social. I  això només ho podem fer de la  mà de tots els agents implicats, de forma transversal des del govern  i de la ma del tercer sector i, molt especialment, dels ens municipals i dels consells comarcals que són,  en definitiva,  els que acullen aquests centres on aquest joves van a viure”,  ha afegit Regull.

La taula territorial es reunirà periòdicament amb la voluntat de ser un espai útil de treball i poder acompanyar aquests joves en la seva transició en la vida adulta perquè puguin esdevenir ciutadans de ple dret. 

PUBLICITAT

Comentaris

PUBLICITAT

PUBLICITAT

GARRAF

ALT PENEDÈS

BAIX PENEDÈS

Catalunya-Mon