FEGP

El Vè Congrés Dones d’Empresa reivindica el lideratge femení com un valor de futur per a les empreses

Redacció Vilanova i la Geltrú 01-12-2019 10:36

El Vè Congrés Dones d’Empresa de la FEGP reivindica el lideratge femení com un valor de futur per a les empreses. FEGP

La trentena de ponents insten les dones a ser valentes, assumir més responsabilitats i fer-se visibles per aconseguir la igualtat d’oportunitats real a l’empresa i en el món laboral

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

PUBLICITAT

El lideratge femení és un dels valors estratègic de futur per a les empreses i el camí cap a la igualtat d’oportunitats real que passa necessàriament per l’apoderament de les dones a l’empresa i en el món laboral. Aquestes són dues de les conclusions principals del Vè Congrés Dones d’Empresa que s’ha celebrat aquest divendres al centre Neàpolis de Vilanova i la Geltrú i que ha reunit més d’un centenar de congressistes de les tres comarques del Gran Penedès.

Prop d’una trentena d’empresàries i directives emprenedores de diferents àmbits econòmics han intervingut en la jornada aportant la seva experiència d’èxit com un exemple del paper determinant de la dona en el món laboral. Economia circular, innovació i exportació, disseny i màrqueting, economia solidària i responsabilitat social, robots socials per fer-nos la vida més fàcil o astrologia aplicada a la gestió d’equips humans són alguns dels temes que han tractat les conferenciants al llarg dels quatre blocs en què s’estructuraven les intervencions: lideratge amb consciència organitzativa, actualitat fiscal i financera, nous models creatius i tecnològics i experiències amb excel·lència. 

Les dues intervencions estel·lars del congrés han anat a càrrec de Paula Fernández-Ochoa, consultora i experta en màrqueting jurídic i alt rendiment en esport i empresa, i Helena Torras, emprenedora i inversora, que han reivindicat la capacitat d’aprenentatge i lideratge de la dona. “Si no som capaços de liderar-nos nosaltres mateixes, com podem liderar un equip?”, s’ha preguntat Paula Fernández-Ochoa, que ha destacat la importància de l’autoestima per poder aconseguir la igualtat d’oportunitats. Helena Torras ha reclamat l’apoderament de les dones a partir de fer visible la seva feina, i en aquest sentit ha destacat la capacitat femenina de treballar en equip. “Les empreses on la meitat de la plantilla són dones i l’altra meitat són homes són més productives i competitives”, ha assegurat Helena Torras.

La inauguració del Vè Congrés Dones d’Empresa ha tingut com a protagonistes Sílvia Domènech, portaveu del grup de dones impulsores, Neus Lloveras, presidenta de la Federació Empresarial del Gran Penedès-FEGP, la directora general de Comerç, Muntsa Vilalta, i l’alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Olga Arnau. Mentre que la cloenda ha anat a càrrec d’Eva Santos, representant del grup de dones impulsor del congrés, i ha comptat amb la presència de la presidenta de l’Institut Català de la Dona, Laura Martínez, i de la regidora d’Empresa i Innovació de l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, Conxi Martínez.

Tant Eva Santos, en nom de Dones d’Empresa, com la  presidenta de la FEGP, Neus Lloveras, han fet un balanç positiu del congrés i han destacat la necessitat de posar en valor experiències de lideratge com les que s’han exposat durant la jornada perquè contribueixen de manera decisiva en el foment de la igualtat d’oportunitat. Santos i Lloveras han volgut agrair tota la feina feta pel grup de dones impulsor del congrés i han destacat que haver arribat a la cinquena edició és una prova de la vitalitat i l’interès que continua despertant el paper de la dona a l’empresa. 

PUBLICITAT

Comentaris

PUBLICITAT

PUBLICITAT

GARRAF

ALT PENEDÈS

BAIX PENEDÈS

Catalunya-Mon